VIDEO | Șoferi aflați  în supravegherea serviciului de probațiune – dădăciți de polițiști în privința hărțuielii stradale

În a doua zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, reprezentanții poliției au abordat tema hărțuirii stradale. ”Hărțuirea stradală nu este un flirt”, a fost mesajul transmis de ofițerul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, unui public exclusiv masculin, format din conducători auto aflați în supravegherea serviciului de probațiune pentru comiterea unor infracțiuni rutiere.

Studiile în domeniu arată că fie în calitate de conducători auto, fie în calitate de pietoni, unii bărbați manifestă un comportament indezirabil în spațiul public. De la claxonări, fluierături sau comentarii sexiste, la gesturi obscene, atingeri nedorite sau chiar agresiuni sexuale, există o mare varietate a formelor de hărțuire, toate având ca efect lezarea demnității femeilor.

Conform legii, hărțuirea stradală constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune”,

Pentru a preveni hărțuirea stradală este important să se înțeleagă mai bine acest fenomen. Trebuie să se coștientizeze că hărțuirea stradală este o formă de violență, indiferent de ora la care se petrece sau de cum ar fi îmbrăcată victima.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.