VIDEO | Situație dificilă la Aeroportul Internațional Maramureș

Pe Aeroportul Internațional Maramureș au aterizat în perioda decretată stare de urgență doar zboruri cu caracter umanitar. Angajații aeroportului sunt foarte afectați de această criză, mulți dintre ei fiind în această perioadă în concedii fără plată.

O relaxare a măsurilor impuse de pandemia cu coronavirus așteaptă și cei de la Aeroportul INternațional Maramureș, unde situația e din ce în ce mai dificilă/

”Majoritatea angajaților sunt plecați în concedii legale de odihnă sau în concedii fără plată. La aeroport este prezentă doar o echipă minimă operațională, care deservește navele care efectuează zboruri umanitare, SMURD, zboruri de stat, cele pe care le putem deservi la orice oră din zi și din noapte în urma solicitărilor apărute. Din ultimele informații pe are ni le-au furnizat cei de la Compania Tarom, după data de 15 mai, se vor relua traptat și zborurile către București, Nu avem deocamdată, însă, nicio informație concretă. Nu avem informații nici în ceea ce privește anularea curselor charter spre Antalya și Egipt, dar cel mai probabil acestea se vor relua începând cu luna iulie”, precizează Dorin Buda, director general la Aeroportul Internațional Maramureș.

În perioada de când a fost declarată stare de urgență, pe Aeroportul din Baia Mare au aterizat doar curse umanitare de tip SMURD, dar au fost și solicitări din partea unor curse charter care veneau din Germania, Austria și Spania, care însă, nu au putut fi onorate.

”După cei care lucrează în domeniul HoReCa, cei mai afectați de această pandemie sunt cei din domeniul transportului aerian. Începând cu sfârștiul lunii martie, veniturile noastre s-au diminuat cu 95%. Este o situație excepțională, care impune măsuri excepționale. Noi am încercat să ne protejăm salariații prin concedii, concedii fără plată, să stea izolați acasă, să nu contacteze acest nou virus”, spune Dorin Buda.

În această perioadă s-a finalizat procedura de evaluare a terenurilor care urmează a fi expropriate pentru finalizarea următorului terminal. Cererea de finanțare va fi depusă în scurt timp. Procedura de execuție aterminalului va fi scoasă la licitație de îndată ce va fi posibil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.