Sighetu Marmației: Clopoţelul „Şcolii Altfel” va suna şi la „Ferdinand”

Sighetu Marmației: Clopoţelul „Şcolii Altfel” va suna şi la „Ferdinand”

La iniţiativa Guvernului României, anul şcolar 2011 – 2012 aduce pentru prima dată în ţara noastră o săptămână dedicată activităţilor extracurriculare intitulată „Şcoala Altfel”.
Pregătirile sunt în plină desfăşurare şi la Liceul „Regele Ferdinand” din municipiul Sighetu Marmaţiei. Acest program îşi propune implicarea copiilor preşcolari, a elevilor, a profesorilor, dar şi a părinţilor în activităţi inedite.
Profesorii şi elevii au venit cu propuneri de activităţi în şcoală sau în afara ei. Printre acestea se numără :„Mâini dibace”, „Literatura şi filmul”, „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, „Dezvoltarea inteligenţei emoţionale-consiliere şi orientare”, „Lecturi la Muzeul Satului”, respectiv „Originea cărţii”. „Pe urmele minunilor din Maramureş”, „Eko-Ferdy”, „Clasa noastră are talent”, „Copacul cu poezii” sau „Atelierul de lectură”;Vizionarea de filme, păstrarea tradiţiilor, „Cunoaşterea genurilor muzicale specifice culturii britanice”, „Tradiţia şi continuitatea în Maramureşul Istoric”, concursurile de inteligenţă, precum şi atelierele de lectură, excursiile tematice şi vizitele la muzee, biblioteci, facultăţi.
O activitate care pare inedită şi foarte aşteptată de către toţi cei implicaţi ( elevi/ profesori/ pãrinţi) e intitulată  „Ferdy are talent” şi va avea loc joi, 5  aprilie a.c. la Palatul Cultural începând cu ora 16:00. Vor urca pe scenă copii cu părinţi talentaţi. Surpriza serii o vor pregăti profesorii talentaţi care vor urca şi ei pe scenă. Baschetul, fotbalul, tenisul de masă, şahul sunt doar câteva dintre sporturile pe care elevii/părinţii şi profesorii talentaţi le vor practica în ultima zi a săptămânii.
,,Sper să fie o săptămână  cu adevărat „altfel”, plăcută pentru toţi, să „profităm” de ocazia de a ne cunoaşte elevii, părinţii şi în alte situaţii decât cele de pânã acum, de a socializa, de a ne desprinde de „băncile şcolii” şi de catalog”, a declarat directorul Liceului „Regele Ferdinand”, prof dr. Odarca BOUT.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.