Sighet: ”Nu mai vrem sa mai fim kamikaze”- Dacian Marina Fit s-a intors acasa dupa sase saptamani de spitalizare la Spitalul de Arsi din capitala

Sighet: ”Nu mai vrem sa mai fim kamikaze”- Dacian Marina Fit s-a intors acasa dupa sase saptamani de spitalizare la Spitalul de Arsi din capitala

Daca saptamana trecuta Detasamentul de Pompieri Sighet si-a deschis portile pentru a-l intampina pe Ardelean Cristian, astazi, pompierii de la ISU Maramures l-au primit cu bratele deschise pe Dacian Marina Fit, intors dupa sase saptamani de spitalizare la Spitalul de Arsi din capitala. Desi emotionat, Dacian Marina Fit a reusit sa transmita celor prezenti putin din tonusul sau optimist. Se citea pe chipul sau bucuria incredibila a intoarcerii acasa, dar si dorinta de a se recupera 100%. Inca o data Dacian a demonstrat ca este un luptator si ca merita sa lupti pentru viata. Dupa ce si-a imbratisat colegii, Dacian le-a multumit tuturor si fiecaruia in parte pentru ca l-au sustinut, l-au vizitat si i-a simtit aproape. Cuvinte de recunostinta a adresat si pentru doctorul Raed Arafat, care a fost in toata aceasta perioada alaturi de victimele exploziei din 19 februarie, dar a tinut sa aduca multumiri si personalului medical de la Spitalul de Arsi din capitala, care si-au facut meseria cu mult profesionalism, altruism si devotament. Capitanul Marina Fit a fost primit de colegi, inspecoru sef ISU Maramures Ioan Pop, reprezentantii primariei viceprimar Ovidiu Nemes si purtatorul de cuvant Dan Pralea. Familia i-a fost mereu alaturi, sotia sa a stat alaturi de el in toata perioada spitalizarii, iara astazi s-au imbratisat alaturi de parintii si copiii lor.
Un moment sensibil a fost si reintalnirea celor doi colegi de suferinta, care au impartit acelasi salon de spital, Cristian Ardelean si Marina Fit. Intalnirea a avut loc la Cristian Ardelean  acasa, unde l-am regasit pe acesta mult mai optimist decat saptamana trecuta. ”Intoarcerea acasa mi-a facut mult bine si recuperarea a avansat foarte mult chiar in ultima saptamana de cand sunt in mijlocul familiei.”Cei doi si-au dat mana si si-au impartasit amintiri si exeperiente din perioada de recuperare din timpul spitalizarii. Cristian Ardelean, fiind singurul din salon care putea sa-si foloseasca mainile, i-a ajutat foarte mult pe colegii sai din salon, care erau bandajati pe maini si pe brate. Se amuzau usor in timp ce povesteau, dar ochii li s-au umezit de bucurie ca au scapat cu viata si sunt din nou acasa, in mijlocul celor dragi.
Amandoi sunt optimisti, abia asteapta sa se poata intoarce la activitatea lor, la meseria de pompier. Dacian Marina ne-a marturisit ca nu se dau in laturi de la misiunile grele care intervin in exercitarea acestei profesii, ”dar nu mai vor sa fie kamikaze”, facand aici referire la interventia lor din 19 februarie, cand, din cauza lucrarilor defectuase ale celor de la Berg si din cauza lipsei de mercaptan din conductele de gaz, s-a petrecut acea tragedie pe care multi o regreta si o condamna.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.