Tineretul Naţional Liberal – Sighetu Marmaţiei organizează o campanie de colectare a calculatoarelor vechi

Tineretul Naţional Liberal – Sighetu Marmaţiei organizează o campanie de colectare a calculatoarelor vechi
30 martie 2012. Tineretul Naţional Liberal – Sighetu Marmaţiei organizează o campanie de colectare a calculatoarelor vechi care se adresează tuturor locuitorilor şi firmelor din municipiul Sighetu Marmaţiei. Acţiunea se desfăşoară în perioada 28 martie – 10 mai 2012 la corturile special amenajate şi are ca scop colectarea unui număr cât mai mare de calculatoare care nu mai sunt folosite. Acestea pot fi predate chiar dacă nu sunt în stare de funcţionare.
Ulterior, repararea şi recondiţionarea lor astfel încât să respecte cerinţele minime din punct de vedere tehnic, trimiterea componentelor care nu vor putea fi reparate către centrele de specialitate pentru reciclare, donarea aparaturii recondiţionată copiilor din familiile cu posibilităţi reduse care se vor înscrie pe listă şi care îşi doresc un astfel de calculator.
Tineretul Naţional Liberal îşi propune prin aceasta acţiune să tragă un semnal de atenţie asupra protejării mediului inconjurător şi să găsescă o cale alternativă prin care aceste aparate care trebuiau aruncate să fie folosite în procesul de învăţare de către copii fără posibilităţi financiare. Pe fiecare calculator se vor instala softuri gratuite, open source cu ajutorul cărora copii vor avea posibilitatea să  desfăşoare activităţi educative.
În această campanie se vor implica şi companii specializate în colectarea deşeurilor DEE care vor prelua toate calculatoare care nu vor fi recondiţionate şi le vor prelucra în centre speciale conform legislaţiei în vigoare.
 "Colegii mei din T.N.L. Sighet au găsit o cale eficientă de a atrage atenţia asupra problemelor de mediu cauzate de aruncarea calculatoarelor şi de a rezolva o parte din nevoile copiilor din familiile care au o situaţie mai precară. Invit sigheteni să predea calculatoarele la punctele special amenajate şi în acelasi timp să poată ajuta nişte copii" a declarat Ovidiu Nemeş, preşedintele P.N.L. Sighetu Marmaţiei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.