VIDEO | Sighetu Marmației ar putea avea un sistem de supraveghere video

Municipiul Sighetu Marmației ar putea avea un sistem de supraveghere video. Proiectul „Viitor sigur” a fost depus spre finanțare în cadrul Programului operațional comun România-Ucraina. În cadrul investiției sunt prevăzute un dispecerat central de monitorizare, infrastructură de trasfer de date, echipamente de trasmisie date și o rețea de 30 de camere video fixe și mobile ce vor fi amplasate în 17 locații din municipiu. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni.

La ședința de Consiiu Local din 11 februarie aleșii locali au aporbat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici aferenți proiectului  ”VIITOR SIGUR” monitorizare video în Sighetu Marmației.

”Este vorba de un proiect al nu știu câtelea, se pare că acesta este biletul norocos cu camere de supraveghere în Sighetu Marmației puse în puncte cheie. Vor fi camere de supraveghere în sistem classic, camere de supraveghere cu recunoaștere facială și camere de supraveghere cu recunoașterea numerelor de înamtriculare, doar câteva dintre ele, puține. Sperăm să fie de bun augur că am mai avut vreo patru sau cinci tentative de genul acesta și toate au eșuat , a spus consilieril local Nicolae Iuga.

”Este un proiect pe care bănuiesc că îl cunoașteți, un proiect transfrontalier unde sunt implicate 4 localități, Baia Mare, Sighetu Marmației, Slatina și Ivano Frankivsk din Ucraina. Este un proiect care a făcut progrese și sperăm să îl implementăm cât de repede”, a precizat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Potrivit primarului Vasile Moldovan, în prezent Sighetu Marmației nu dispune de un sistem de supraveghere video integrat, astfel că implementarea unui astfel de sistem la standarde europene va conduce la îmbunătățirea climatului de ordine și siguranță publică în municipiu.

Valoarea totală a proiectului este de 1.461.700, 16 Euro, din care suma de 163.978, 32 Euro revine municipiului Sighetu Marmației, cota de contribuție proprie a municipiului fiind de 2, 22%.

sursa foto: myblog.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.