Sighetenii trec acum mai rar pe la piaţă deoarece legumele, fructele şi celelalte alimente s-au scumpit

Sighetenii trec acum mai rar pe la piaţă deoarece legumele, fructele şi celelalte alimente s-au scumpit

 Scumpirile din ultima perioadă se resimt si la preţul legumelor si fructelor. Astfel sighetenii trec acum mai rar pe la piaţă deoarece legumele, fructele şi celelalte alimente s-au scumpit, devenind chiar un lux pentru cetăţenii cu venituri mici.

In ciuda faptului ca medicii recomanda in aceasta perioada consumul de fructe si legume, sunt tot mai putini cei care pot sa urmeze astfel de sfaturi. Asta deoarece pretul acestora este foarte mare spun unii, in timp ce alti sigheteni cu care ne-am intalnit azi in piata de alimente sustin ca sunt destul de accesibile, daca luam in calcul faptul ca pana acum cativa ani rosiile, ardeii, castravetii si vinetele nu le gaseam pe tarabe in perioada anotimpului rece. 
Astfel in piata de alimente din Sighetu Marmatiei ardeii se vand cu 8,9 lei kg, rosiile cu 7 lei kg, iar vinetele cu 8 lei kg. Cei mai ieftini sunt cartofii care sunt scosi la vanzare la pretul de 1 leu kilogramul.
Oamenii  spun că veniturile lor sunt din ce în ce mai mici, în timp ce produsele alimentare sunt mult prea scumpe. Preţurile la unele produse alimentare cresc pe zi ce trece, iar majoritatea sighetenilor nu-şi mai permit să cumpere decât strictul necesar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.