Pentru a ne monitoriza starea de sanatate, medicii recomanda un set de analize pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le facem la inceput de an

Pentru a ne monitoriza starea de sanatate, medicii recomanda un set de analize pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le facem la inceput de an

 Pentru a ne monitoriza starea de sanatate, medicii recomanda un set de analize pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le facem la inceput de an. 

Medicii afirma ca analizele precum hemoleucograma, glicemia, sumarul de urina, colesterolul si masurarea transaminazelor sunt teste pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le facem la inceputul fiecarui an. 
Hemoleucograma este o analiza de sange care ofera informatii despre numarul de globule albe si rosii din sange si despre cantitatea totala de hemoglobina din sange. Testul furnizeaza diagnostice pentru numeroase boli, rezultatele putand reflecta probleme cu volumul sangelui din cauza deshidratarii. In plus, aceasta analiza mai poate indica infectii acute sau cronice si alergii. 
Masurarea glicemiei este un test simplu, care se recomanda a fi efectuat dimineata inainte de masa, deoarece in acea perioada nivelul glicemiei din sange este mai ridicat din cauza eliberarii hormonilor hiperglicemianti in organism. Sighetenii par sa fie destul de informati despre importanta pe care o are efectuarea analizelor periodic insa marea majoritate a celor intervievati de echipa TV Sighet aflata in teren, au declarat ca nu prea sunt la zi cu analizele.
O analiza importanta  de efectuat ar fi si cea a masurarii nivelului glucozei din sange care poate varia in functie de mai multe aspecte, printre care dieta, activitatea fizica, diferitele boli de care suferim, tratamentele medicamentoase pe care le urmam sau stresul. Potrivit medicilor, glucoza constituie cea mai importanta sursa de energie pentru organismul uman.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.