Sighetenii pot sa isi procure traditionalul miel de Paste din doua centre de sacrificare

Sighetenii pot sa isi procure traditionalul miel de Paste din doua centre de sacrificare

Sighetenii pot să îşi procure tradiţionalul miel de Paşte din două centre de sacrificare, unul amplasat în Sighetul Marmaţiei, iar cel de al doilea, în comuna Ocna Sugatag. În acest an, preţul practicat pentru kg de carne de miel viu, este accesibil orcarui buzunar şi ajunge la suma de 10-11 lei. 
În pofida faptului că preţurile au crescut faţă de anul trecut, sighetenii nu renunţă la tradiţia de a avea pe masă gustosul drob de miel. De aceea, zilele acestea, şi-au alocat timp pentru a găsi cel mai bun preţ pentru mielul de Paşti, căutând atât în târgurile din oraş, cât şi în centrele de sacrificare. 
Cei mai mulţi sigheteni au ales în acest an să îşi cumpere mielul din centrele de sacrificare, motiv pentru care, târgurile tradiţionale, nu au avut o ofertă foarte generoasă.Cetăţenii îşi argumentează alegerea, prin faptul că în centrele de sacrificare, mieii sunt verificaţi din punct de vedere sanitar-veterinar. 
Preţurile practicate de crescătorii de animale sunt de 10-11 lei pe kg viu de miel, un preţ mic spun ei, în comparaţie cu munca şi investiţia pe care o necesită creşterea, în bune condiţii a unui miel.  
În ciuda faptului că preţul a crescut doar cu doi lei pe kg faţă de anul trecut, numărul clienţilor a scăzut faţă de anii precedenţi, mulţi dintre sigheteni optând şi pentru doar câteva kg de carne  cumpărate de la măcelari. 
Radu Moldovan, medic şef al CSVSA Sighet, recomandă populaţiei să cumpere carne de miel doar din centrele de sacrificare, pentru a evita situaţiile neplăcute.  
În momentul de faţă sighetenii pot opta pentru două centre de sacrificare, unul situat în Sighetul Marmaţiei, iar cel de al doilea este amplasat în comuna Ocna Sugatag. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.