Sighetenii nu pierd timpul cu lectura

Sighetenii nu pierd timpul cu lectura

Librăria este locul cel mai puţin frecventat de către sigheteni. Deşi rafturile sunt ticsite cu cărţi pentru orice categorie de cititor, lumea trece indiferenţa pe lângă librarii, iar acei puţini fideli ai lecturii, încep să nu îşi mai poată permite achiziţionarea unei noi cărţi.

De pe rafturi nu lipsesc ultimele noutăţi, atât pentru cei mici cât şi pentru cititorii mai cu experienţă şi dragoste de carte. Este un fapt pe care îl poţi constata cum deschizi uşa librăriei, însă la fel de repede îţi poţi da seama că acele cărţi expuse aştepta parcă de prea mult timp ca cineva să le răsfoiască sau cel puţin să îşi îndrepte privirea înspre ele. Librarul ne mărturiseşte ca şi acesta este un domeniu lovit puternic de criză financiară, deşi nu este singurul motiv. Sighetenii nu par a fi un public prea deschis spre lectura.

Mulţi dintre tinerii sigheteni, sau cei care se afla doar în trecere prin oraşul nostru zâmbesc când îi întrebăm de când nu au mai intrat într+o librărie, de parcă le+ai propune spre dezbatere un subiect depăşit sau chiar demodat. Cei de vârsta a doua par a fi mai sensibili la acest subiect şi declară parcă jenaţi că situaţia economică nu le mai permite să achiziţioneze o carte, chiar dacă sunt iubitori ai lecturii.

Există totuşi tineri şi chiar copii care trec pragul unei librarii destul de des, cei drept sunt aproape aceeaşi de fiecare dată şi nu sunt mai mult de 50. Temerile librarului sighetean sunt legate de faptul că şi acei fideli, cu trecerea timpului vor pleca din orăşelul nostru şi vor îngroşa numărul cititorilor din marile oraşe, acolo unde râvnesc să ajungă când vor fii mari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.