Sighetenii îşi petrec vacanţa în străinătate

Sighetenii îşi petrec vacanţa în străinătate

A trecut moda concediilor petrecute in tara sau acasa.  In  ultimii ani sunt tot  mai multi sighetenii care opteaza sa isi petreaca concediul de vara in destinatii ca Turcia, Grecia sau Bulgaria, avand in vedere ca preturile sunt accesibile aproape orcarui buzunar, iar serviciile hoteliere ireprosabile .

 Desi sunt in plina criza, sighetenii se pare ca au agonisit tot anul pentru a se bucura din plin de concediu. Iar  in topul destinatiilor este Turcia, urmata de Grecia sau Bulgaria. Stefan Menandru  consilier in turism ne-a declarat ca  sunt preferate aceste destinatii deoarece preturile sunt accesibile iar serviciile puse la discretia turistilor sunt ireprosabile.  
 Pentru un sejur in  Turcia sighetenii vor scoate din buzunar la un hotel de 3 stele  intre  250 si  300 euro,  plus biletul de avion. Daca se opteza pentru un  hotel de 5 stele ofertele pornesc de la 900 de euro si  pot sa  ajunga la sume exorbitante. Insa agentii de turism nu recomanda sighetenilor hotelurile de 3 stele doarece conditiile nu sunt cele mai bune.
Cele mai accesibile excursii in Grecia sunt cele cu autocarul, cu plecare din Baia Mare sau Cluj Napoca. Pretul unui seujur este cuprins intre 100 si 120 de euro  in care este inclusa doar cazarea fara masa.  Prima oferta all inclusive  porneste de la 370 euro la un hotel de 3 stele .
Exista si sigheteni care au optat pentru litoralul romanesc insa nu pentru statiunea Mamaia cum se intampla in anii precedenti, sunt la mare cautare statiuniile : Jupiter, Neptun  sau Eforie Nord.   
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.