Scade termenul pentru încheierea asigurărilor de locuinţe

Scade termenul pentru încheierea asigurărilor de locuinţe
Sighetenii mai au la dispozitie cateva zile pentru  a incheia asigurarea obligatorie a locuintelor, respectiv pana in  15 iulie, in caz contrar risca amenzi usturatoare cuprinse intre 100 si 500 lei.
Cei care nu si-au asigurat pana acum casa sau apartamentul mai au  la dispoziltie doar 4 zile, termenul limita fiind 15 iulie.  Potrivit statisticiilor nationale aproape jumatate din cei opt milioane de proprietari din Romania sunt asigurati in acest moment printr-o polita obligatorie sau facultativa.    
Ştefan Verdes, director zonal in asigurari, ne-a declarat ca o polita obligatorie costa 10 sau 20 de euro în functie de materialul din care este construita locuinta şi acopera daunele produse de cutremure, inundatii sau alunecari de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro.  Insa potrivit declaratiilor interlocutorului nostru  se pare ca sighetenii opteza pentru un pachet mai complex care asigura o o arie mult mai mare de riscuri.
Cei care se sustrag de la respectarea legislatiei in vigoare sunt pasibili de amenzi usturatoare cuprinse intre  intre 100 si 500 lei.    
Stefan Verdes a declarat pentru TV Sighet ca  numarul politelor emise zilnic a crescut in ultima luna si jumatate  cu mult fata de numarul celor inregistrati in lunile de primavara. Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor a fost modificata de catre deputati la sfarsitul anului trecut astfel incat proprietarii care au incheiat o asigurare facultativa care acopera riscurile de cutremur, inundatie sau alunecare de teren sa nu mai fie obligati sa cumpere si o polita obligatorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.