Sighetenii au luat Lumina Invierii

Sighetenii au luat Lumina Invierii

 

Noaptea Învierii lui Iisus Hristos la Sighetul Marmatiei este sarbatorita in fiecare an cu multa evlavie, dar parcă niciodată ca în acest an nu a fost simţita vibraţia atât de frumoasă şi de puternică a clipei în care cerul şi pământul se contopesc pentru a coborî deasupra credincioşilor in cel mai frumos dar divin – Lumina Învierii.

De mulţi ani, preoţii din toate bisericile se roagă pentru binecuvântarea sighetenilor, dar în ceasul sfânt al Invierii când ne îndeamnă din Sfântul Altar "Veniţi să luaţi lumină", vorbele lor capătă alte reverberaţii în sufletele noastre, reverberaţii alese, pe măsura rânduielilor şi tradiţiei care se păstrează cu sfinţenie pe meleagurile noastre.
În Sfânta Noapte a Învierii ne simţim mai aproape de Dumnezeu, de Domnul nostru Iisus Hristos. În această noapte trăim cu adevărat bucuria Paştelui. În această noapte, fiecare sighetean se îndreaptă spre Biserică cu gând curat şi bun, iar simplitatea cu care se salută sighetenii după ce au înconjurat Biserica, "Hristos a înviat!", "Adevărat a înviat!" – îi umple pe fiecare de bucurie şi fericire. Municipiul nostru a fost de nerecunoscut in noaptea de sambata spre duminica. Strayile au devenit neancapatoare pentru cosurile aduse spre sfintire de credinciosii sigheteni. Dupa terminarea liturghiei Pascale si a sfintirii bucatelor, oamenii s+au indreptat spre case pentru a gusta din pasca adusă de la Biserică, din ouăle roşii frumos încondeiate şi din mielul sacrificat doar cu două zile înainte.
Sighetenii sunt oameni buni, milostivi, demni şi cu multă credinţă în Dumnezeu.
Au sufletul curat şi plin de iubire şi au avut întotdeauna preoţi credincioşi, care ştiu să-şi îndeplinească datoria cu multă evlavie şi frumuseţe.

De Paşti, insa sighetenii îşi vădesc cel mai bine aceste calităţi. Credinţa este aceeaşi, dar oamenii par mai luminaţi, mai fericiţi, iar Sărbătoarea Paştelui pare să fie sărbătoarea fericirii tuturor.

 

 Cuprinşi de extazul dragostei şi a preaslăvirii Dumnezeieşti, de dorinţa sinceră a mântuirii şi mărturisirii întru Hristos, credincioşii de toare vârstele, veniţi să ia lumina sfântă, se întorc pe la case în dreaptă îndumnezeire şi iubire.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.