SIGHET: Vânzarea ilegală de maşini pe domeniul public înfloreşte in Sighetu Marmatiei

SIGHET: Vânzarea ilegală de maşini pe domeniul public înfloreşte in Sighetu Marmatiei

 Vanzarea ilegală de maşini pe domeniul public înfloreşte in Sighetu Marmatiei, autorităţile dovedindu-se depasite de situatie. Partea carosabila din fata unui cunoscut supermarket amplasat pe strada Bogdan Voda este ocupata abuziv.

de autoturisme cu anunţ de vânzare lipit de parbriz, iar amenzile aplicate de Poliţia Locală nu-i impresionează deloc pe proprietarii masinilor. 
În ultima perioadă partea carosabila de pe strada Bogdan Voda din Sighet a devenit un imens salon auto neautorizat. Numărul maşinilor expuse la vânzare în parcările alveolare şi pe trotuare a crescut exponenţial, întrecând cu mult situaţia din urmă cu câteva luni.
Pana nu demult, samsarii îşi expuneau marfa langa spatiul de joaca pentru copii din aceeasi zona. De cand a fost interzisa insa parcarea unor astfel de autoturisme in acea zona, comerciantii au trebuit sa isi mute “sediul” si nu s-au indepartat prea mult. Seful politiei Sighet Vasile Dragus ne-a declarat ca politia Locala Sighet nu reuseste sa controleze acest fenomen, amenzile pe care le aplica sistematic neavand in cele din urma niciun rezultat. În momentul de faţă, singurul instrument pe care îl poate folosi Poliţia Locală împotriva samsarilor de maşini este Hotărârea Consiliului Local Municipal. Aceasta sancţionează expunerea spre vânzare, pe domeniul public sau privat al municipiului, a autoturismelor înmatriculate sau neînmatriculate. HCLM nu prevede însă blocarea sau ridicarea autoturismelor în cauză, ci doar aplicarea de amenzi contraventionale. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.