Baia Mare: Posturile scoase la concurs de Spitalul Judeţean se ocupă greu

Baia Mare: Posturile scoase la concurs de Spitalul Judeţean se ocupă greu

Posturile scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare se ocupă destul de greu. Conform planurilor, începând cu 2012, în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ ar trebui să profeseze 14 medici noi însă până la ora actuală doar 11şi-au confirmat disponibilitatea.

Odată cu venirea acestor medici în Maramureş, în spitalul judeţean se vor dezvolta secţii noi, de care comunitatea ar fi avut mare nevoie şi până acum. "Unele sunt posturi care erau posturi deficitare, cum este cel de alergologie. Este înscris un dosar de medic specialist alergolog. Vine un medic nefrolog. Mai vine o specialitate nouă de geriatrie şi gerontologie care nu era până în acest moment în spitalul judeţean. Este rezidentul de chirurgie toracică. Nu s-au ocupat trei poziţii, nu avem niciun dosar, astea fiind deficitare. de altfel, la nivel naţional. E vorba de chirurgia buco-maxilo-facială, de neonatologie, două posturi", a declarat dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare.

Noii medici care şi-au confirmat disponibilitatea până în momentul de faţă vor profesa în spitalul judeţean începând cu luna ianuarie sau cel târziu, luna februarie. De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean anunţă că începând cu data de 15 noiembrie, taxa pentru vizitatori a fost majorată de la 2 lei la 3 lei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.