SIGHET: Un sighetean face acuzaţii grave la adresa a trei poliţisti de frontieră

SIGHET: Un sighetean face acuzaţii grave la adresa a trei poliţisti de frontieră

Un barbat  din Sighetu Marmatiei lanseaza acuzatii grave la adresa a trei politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei. Mich Ioan a depus zilele trecute la Parchetul de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei o plangere penala prin care ii acuza pe cei trei de lovire si abuz in serviciu. In sprijinul sau vine si un certificat medico-legal care confirma faptul ca omul ar fi fost lovit cu un corp dur si ar necesita 12-14 zile de ingrijiri medicale. Reprezentantii Politiei de Frontiera spun insa ca barbatul e client vechi, contrabandist de meserie, caruia in data de  12 ianuarie ii prezentasera un mandat de aducere la care a opus rezistenta.

        Mich Ioan declara ca in data de 12 ianuarie la poarta casei sale s-au prezentat trei politisti de frontiera, imbracati civil si care nu au prezentat o legitimatie solicitand barbatului deplasarea la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighet intrucat au asupra lor un mandat de aducere. Acesta a refuzat motivand faptul ca este bolnav, are nevoie de ingrijiri medicale  si este internat la sectia de psihiatrie, medicul permitandu-i deplasarea la domiciliu doar pentru a-si lua haine curate si a face o baie. Oamenii legii l-ar fi luat pe acesta cu forta, l-ar fi incatusat si transportat la sediul Politiei de Frontiera pentru interogari. Sigheteanul sustine ca in ultimul an politistii de frontiera ar fi efectuat mai multe perchetizii domiciliare suspectand faptul ca se ocupa de trafic de tigari, insa nu au gasit niciodata dovezi. De aceasta data politistii de frontiera ar fi afirmat ca masina sigheteanului ar fi fost vazuta la sfarsitul lunii decembrie intr-o zona in care in urma unor razii s-au gasit tigari de contrabanda. De cealalta parte politistii de frontiera spun ca barbatul are antecedente, a fost implicat in repetate randuri in traficul de tigari, iar in data de 12 ianuarie cand barbatul sustine ca ar fi fost lovit oamenii legii i-au prezentat acestuia un mandate de aducere, iar acesta a opus rezistenta.

Mih Ioan nu se lasa cu una cu doua si declara ca va merge pana in panzele albe pentru a demonstra ca este hartuit de catre politisti, fara nici un motiv. Acesta declara ca nu are si nici nu a avut de a aface vreodata cu contrabanda, si nici nu isi explica dosarele penale in care este cercetat.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.