„În perioada interbelică un lider şi-ar fi sacrificat viaţa pentru partidul şi doctrina lui. Astăzi, un lider decât să-şi sacrifice o unghie pentru partid, mai bine se mută în altul” –

„În perioada interbelică un lider şi-ar fi sacrificat viaţa pentru partidul şi doctrina lui. Astăzi, un lider decât să-şi sacrifice o unghie pentru partid, mai bine se mută în altul” –

Reporter: Ce înseamnă politica de tineret şi ce principii trebuie să respecte pentru a forma viitorii lideri politici?

Ionel Bogdan: În primul rând, politica de tineret este mult diferită de politica seniorilor. În organizaţiile de tineret nu există un interes avar, îndreptat spre putere şi spre funcţiile cheie din administraţia publică, în schimb este foarte greu să mobilizezi tinerii în general, având în vedere că e vorba de voluntariat. Marea majoritate din partea de tineret sunt angajaţi şi atunci este un pic greu să-i mobilizezi în diferite acţiuni. Dar dacă eşti constant şi ai acţiuni repetate, atunci diferite persoane încep să se implice tot mai mult şi începi să ai o echipă care poate să scoată la iveală câţiva potenţiali lideri în politica locală.

Rep.: Potrivit sondajelor, circa jumătate dintre tineri nu sunt interesaţi de politică şi de prezenţa la vot. Cum reuşiţi să mobilizaţi electoral această categorie?

I.B.: Exact asta e nişa noastră, tinerii. Ei sunt foarte greu de convins să iasă la vot, însă noi folosim mediul online, exact ceea ce pe tineri îi interesează. Folosim tot felul de cursuri, de simpozioane culturale şi istorice, evenimente sportive, încercăm să folosim cât mai multe nişe. Iar atunci când începe efectiv o campanie electorală, tineretul participă şi la partea de pliante şi afişe, însă este foarte importantă campania door to door. Pornim de la cunoştinţe şi prieteni şi apoi ne îndreptăm atenţia spre cei pe care nu-i cunoaştem. Facem diferite întâlniri cu ONG-uri etc.

Rep: Vorbeaţi despre simpozioanele cu caracter istoric. Ce-i lipseşte clasei politice de astăzi faţă de cea din perioada interbelică?

I.B.: Din punctul meu de vedere, în ziua de astăzi avem o generaţie de politicieni care este învechită, a trăit în perioada comunistă, sigur nu au nicio vină pentru asta, dar au luat diferite metehne iar asta trebuie să se schimbe. Valorile şi principiile lor sunt mult mai jos faţă de ceea ce au reprezentat în perioada interbelică. Atunci un lider şi-ar fi sacrificat viaţa pentru partidul şi doctrina lui, astăzi, un lider decât să-şi sacrifice o unghie pentru partid, mai bine se mută în altul, ceea ce e destul de dureros.

Rep.: Înainte să intre în politică, un lider ar trebui să se afirme în domeniul lor de activitate?

I.B.: Nu este neapărat să se afirme în domeniul de activitate privată, dar este foarte important să evolueze. Nu poţi să emiţi pretenţii în politică atunci când în viaţa personală nu ai reuşit să realizezi nimic. Asta e iarăşi o problemă de fond la noi, în multe partide, sunt oameni în funcţii cheie care nu au realizat niciodată nimic, sunt acolo doar pentru că i-a pus cineva.

Rep.: Aveţi un model politic pe care îl urmaţi?

I.B.: Sigur, Crin Antonescu, Călin Popescu Tăriceanu şi nu în ultimul rând Radu Câmpeanu şi Mircea Ionescu Quintus.

Rep.: Trei priorităţi, trei proiecte pentru tinerii din Maramureş.

I.B.: Am iniţiat un proiect pe fonduri europene care va fi depus împreună cu un ONG, un proiect de mediu care va viza ecologizarea unor zone din Maramureş. Un alt proiect este dezvoltarea organizaţiilor politice şi conştientizarea tinerilor cu privire la implicarea politică, pentru că deocamdată sunt foarte reticienţi cu privire la implicarea politică şi e păcat, pentru că altfel nu vom reuşi să schimbăm ceea ce înseamnă clasa politică în acest moment. Eu îmi doresc să aducem un nou suflu în PNL.

Şi un alt proiect, al meu personal, este să reuşesc să scot în faţă nişte tineri care au nişte valori, nişte principii şi care pot să ducă o funcţie publică înainte, bazându-se pe profesionalism şi respect.

Rep.: În Dumbvrăviţa funcţionează deja un model de dezvoltare comunitară care implică toţi factorii de decizie şi investitorul UAC. Cum s-ar putea translata acest model în alte comunităţi?

I.B.: Este destul de greu, pentru căDumbrăviţa are un factor special, UAC care se implică în dezvoltarea comunităţii şi care a dezvoltat inclusiv zona de evenimente. E foarte greu să aplici acest model în altă comună pentru că nu sunt bani. E greu să vină investitori pentru că nu este infrastructură, iar peste Deal nu este nici forţă de muncă calificată.

La Dumbrăviţa este foarte importantă implicarea primarului în viaţa comunităţii, un primar tânăr, cu viziune, de asemenea, mai sunt şi alţi factori, cum ar fi directorul căminului cultural care este foarte implicat în viaţa comunei.   

 Carte de vizită

Ionel Bogdan a crescut până la 15 ani împreuna cu părinţii săi în comuna Dumbrăviţa, Maramureş, la 12 km de Baia Mare. Tot acolo a absolvit şi clasele I-VIII. Apoi, pentru continuarea studiilor s-a mutat în Baia Mare, unde a absolvit Liceul cu Program Sportiv Baia Mare în anul 2006. După obţinerea diplomei de Bacalaureat, pentru studiile superioare s-a îndreptat spre Universitatea Babeş- Bolyai, Facultatea de Geografie-Turism Cluj-Napoca. După prima lună a fost nevoit să se angajeze pentru a se putea întreţine.

În prima fază a lucrat într-o firmă de producţie publicitară. Pentru că era angajat doar sezonier a fost nevoit să-şi caute un alt loc de muncă şi s-a angajat ca şi reprezentant vânzări la Baumax. Pe urmă s-a orientat mai mult spre vânzări şi a lucrat ca şi agent vânzări. Apoi a reuşit să obţină un contract pentru deschiderea a trei magazine pentru New Yorker, un brand internaţional, din toamna anului 2007 până în primavera lui 2008.

Datorită talentului antreprenorial, a încercat de mai multe ori să deschidă diferite afaceri, de la papetărie la publicitate etc., împreună cu diferiţi colegi. În primăvara anului 2008, la convingerile colegului său Radu Negulescu, s-a întors în Baia Mare pentru a pune pe picioare afacerea pe care el a deschis-o în 2007. Tineri, cu putere de muncă şi dornici de rezultate, în aprilie 2008 s-au apucat de treabă. De atunci a ocupat funcţia de Director Vânzări, iar acum este Director de Dezvoltare în cadrul companiei, care în doar patru ani a reuşit să ajungă  la 40 de angajaţi şi 400 de client multumiţi.

Din 2010 este preşedinte al organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Liberal Baia Mare. Împreună cu organizaţia pe care o conduce a desfăşurat diverse acţiuni sociale, sportive, culturale etc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.