SIGHET: TV Sighet, Sighet FM si site-ul online de stiri Maramedia.ro, premiate la Gala Valorilor Maramureşene

SIGHET: TV Sighet, Sighet FM si site-ul online de stiri Maramedia.ro, premiate la Gala Valorilor Maramureşene

Un eveniment de gală a avut loc vineri seara în municipiul Baia Mare. Adevăratele valori ale Maramureşului, care şi-au lăsat amprenta în istoria judeţului ori s-au făcut remarcate prin demersurile şi investiţiile ce au dus la dezvoltarea judeţului Maramureş au fost premiate în cadrul unei gale de excelenţă. Peste 200 de personalităţi din domeniul culturii şi sportului, din agricultură, învăţământ, ecologie, sănătate, social, cooperare transfrontalieră dar şi inventatori, investitori, primari şi trusturi de presă au fost premiate pentru aportul pe care l-au adus la dezvoltarea judeţului şi pentru activitatea pe care o desfăşoară zi de zi.

"La propunerea Consiliului Judeţean, materializat de conducerea Consiliului Judeţean, ne-am gândit să ne adunăm şi să îi preţuim pe cei care de-a lungul anilor, de foarte mulţi ani, muncesc pentru Maramureş, mai văzut sau mai nevăzut, şi astăzi atât cât am putut şi sunt convins că nu am acoperit întreg Maramureşul, dar este un început, îi vom premia pe cei care sunt în slujba Maramureşului, a maramureşenilor", a precizat Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Gala premiilor de excelenţă a debutat cu un moment emoţionant. Cel care a luptat pentru ridicarea unei statui ecvestre a Întemeietorului Ţării Moldovei în Maramureş, pe numele său Vasile Deac “Moşul”, a fost premiat de autorităţi pentru exemplul de devotement de care a dat dovadă pentru istoria locului. “Moşul” din Bogdan Vodă i-a înmânat lui Mircea Man cu colac tradiţional şi o sticlă de pălincă şi i-a transmis acestuia un mesaj plin de înţelepciune. "Vă rog să nu ziceţi, că dumneavoastră poate nu ştiţi că sunt preşedinţi de judeţe care au un judeţ. Dumneavoastră aveţi două judeţe. Ăsta de centru, pe care îl iubeşte Moşu şi tot Maramureşul, şi cela dincolo de deal. Şi v-aş ruga, când împărţiţi zestrea, cum împarte un părinte bun, să vă gândiţi că şi ceia dincolo îs coconii dumneavoastră", a spus Vasile Deac Moşul.

Autorităţile judeţene i-au premiat şi pe toţi conducătorii unităţilor adminsitrativ teritoriale din Maramureş. Toţi cei 76 de primari au primit diplome de excelenţă cu 1,2,3,4 sau 5 stele,  în funcţie de mandatele avute de fiecare în parte. Postul TV Sighet, postul de radio Sighet FM şi ziarul online maramedia.ro au fost premiate cu plachete şi diplome de excelenţă pentru corecta informare a maramureşenilor şi pentru promovarea continuă a Valorilor Maramureşului.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.