Sighet: Sute de sigheteni au stat azi la cozi interminabile pentru a-şi plăti impozitul pe 2012

Sighet: Sute de sigheteni au stat azi la cozi interminabile pentru a-şi plăti impozitul pe 2012

 Ghiseele Directiei de Venituri au fost luate cu asalt de sigheteni, astazi, in prima zi de plata a taxelor si impozitelor pe anul 2012.  Cine plateste mai repede da mai putin la impozitele pe case, masini sau terenuri. Mobilizati de acest gand, multi sigheteni s-au asezat la coada ca sa scape de-o grija. Mai ales ca tarifele au ramas neschimbate. 

Este deja o traditie ca in primele zile ale anului sighetenii sa  formeze cozi interminabile la ghisee pentru a-si plati taxele si impozitele pentru anul in curs. Surprinzator chiar si pentru repezentantii  Serviciului de Venituri a Primariei Sighet  sute de sigheteni s-au prezentat inca de la primele ore ale diminetii sa se puna la  zi cu impozitele pe anul ce tocmai a debutat. Atat persoanele fizice cat si cele juridice beneficiaza de o bonificatie daca isi platesc impozitele pana la finele lunii martie
Noutatea din 2012 o reperezinta faptul ca in scurt timp Biroul de Venituri din cadrul primariei Sighet va fi prevazut cu un POS care va facilita plata impozitelor si a taxelor direct cu cardul.Tamara Vasiliu Calogherato, directorul Serviciului de Venituri a Primariei Sighetu Marmatiei ne-a declarat ca cei mai constiiniciosi cetateni  si primii care se pun la zi cu toate taxele sunt pensionarii
Cei prezenti au stat si cate o jumate de ora la rand pentru a fi siguri ca au scapat de o grija. Au fost cumpatati de sarbatori tocmai pentru a fi siguri ca isi platesc darile in primele zile din 2012. 
 La fel ca si in 2011, cetatenii care detin mai multe cladiri platesc impozite mai mari respectiv :65% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua cladire si cu 300% pentru a treia cladire si urmatoarele in afara adresei de domiciliu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.