SIGHET: Aglomeraţie în vamă înaintea Crăciunului pe rit vechi

SIGHET: Aglomeraţie în vamă înaintea Crăciunului pe rit vechi

 Ucrainenii care pe 7 ianuarie vor serba Crăciunul potrivit tradiţiei ortodoxe pe rit vechi, iar pe data de 14 vor intra conform aceluiaşi obicei, în noul an, vin în Sighet la cumparaturi, dar si pentru mici vacante in pensiunile maramureşene. 

Chiar dacă sunt mai puţini decât la vămile de pe teritoriul judeţelor Iaşi şi Vaslui, vecinii ucrainieni de peste Tisa stau la coadă la punctul de trecere a frontierei Sighet, astfel ca traficul in punct a crescut simtitor in ultima perioada. 
Multi dintre ucrainienii care trec frontiera in aceste zile au rudenii in Maramures. Astfel ca, daca sarbatorile pe rit nou le-au petrecut in Romania, acum e randul romanilor sa-i colinde pe vecinii ucrainieni. Multi insa aleg sa-si petreaca sarbatorile pe rit vechi, tot in Romania, la pensiunile din Maramuresul istoric. 
Dacă ruşii şi ucrainenii cu bani vin la bordul unor maşini extrem de scumpe să îşi verse pungile pe pârtiile şi în restaurantele româneşti, cetăţenii ucrainieni mai săraci nu îşi permit să treacă graniţa decât pentru cumpărături.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.