SIGHET: Simpozion şi expoziţie cu tematică istorică de Ziua României

SIGHET: Simpozion şi expoziţie cu tematică istorică de Ziua României

 Sirul evenimentelor organizate cu ocazia zilei  1 Decembrie s-au incheiat intr-un cadru solemn si tot odata vesel, printr-un simpozion si o expozitie la Casa Dr. Ioan Mihaly de Apsa. Dupa discursurile tinute de oficialitatile locale, atmosfera a fost incalzita de reprezentanti de seama  ai cantecului popular care impreuna cu sighetenii prezenti au horit cantece reprezentantive zonei Ardealului. 

  Intreaga activitate s-a petrecut in incaperea care marcheaza Marea Unire a Maramuresului cu Tara Mama. Intr-un cadru festiv, in prezenta oficialitatilor culturale, politice dar si a simplilor cetateni s-a trecut in revista importanta istorica pe care a avut-o omul de cultura Ioan Mihaly de Apsa. Avand in vedere originile pe care le-a avut marele istoric, la evenimentul organizat  de Muzeul Maramuresului a participat  si o delegatie din Ucraina. 
Atmosfera a fost incalzita de  reprezentanti de seama ai cantecului popular care prin cantecul lor  au transmis atmosfera de sarbatoare in sufletul celor care au luat parte la eveniment. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.