Sighetu Marmaţiei: Premieră sigheteană la liceul "Regele Ferdinand"

Sighetu Marmaţiei: Premieră sigheteană la liceul "Regele Ferdinand"
Una dintre premierele sighetene ale acestui an din seria evenimentelor dedicate zilei de 1 Decembrie a fost acţiunea emoţionantă şi lecţia de istorie organizată de profesorii şi elevii Liceului “Regele Ferdinand”. In organizarea evenimentului a fost implicata Asociatia de Părinti ONG FerdyEducatiaPlus si Muzeul Maramuresului.
În cadrul manifestărilor au avut loc scurte prezentări despre semnificaţia Zilei de 1 Decembrie, o expoziţie de desene realizată de copilaşii clasei a III-a A intitulată “Nu uita că eşti român” şi un inedit moment artistic susţinut de elevi ai Colegiului Naţional "Dragoş Vodă" şi elevii clasei a III-a  de la Liceul “Regele Ferdinand”sub genericul "Suflet românesc". 
În organizarea acestui eveniment au fost implicate cadre didactice, doamna director Odarca Bout,  învăţătoarea Lidia Truş împreună cu profesorii de la catedra de istorie, profesorul drd. Ovidiu Sechel, profesorul dr. Flaviu Vida, părinte şi profesor în acelaşi timp, dar şi părinţii elevilor care au dorit să se implice în activităţi. La acest eveniment au luat parte şi elevele clasei a XI-a A, viitoare învăţătoare, dar şi doamna profesor Lucia Paraschiv, fost director al Liceului “Regele Ferdinand” actualmente pensionar.
După aceste manifestări, elevii împreună cu profesorii implicaţi s-au deplasat la Muzeul Maramureşului unde muzeograful Todinca Gheorghe a ţinut un discurs cu privire la Ziua de 1 Decembrie şi tot acolo, elevii au avut ocazia să viziteze expoziţia de istorie-arheologie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.