SIGHET: Sighetenii se pot răcori câteva minute în cele două corturi amplasate de Primăria Sighet în Centrul Civic şi în Centrul Vechi, unde vor primi şi un pahar cu apă

SIGHET: Sighetenii se pot răcori câteva minute în cele două corturi amplasate de Primăria Sighet în Centrul Civic şi în Centrul Vechi, unde vor primi şi un pahar cu apă

Vremea a fost calduroasa, caniculara chiar la orele amiezii. Meteorologii au mentionat că si astăzi vremea se mentine calduroasa in Maramures .Temperaturile maxime au atins valori de 38 grade Celsius in Baia Mare si Sighetu Marmatiei. In orele dupa-amiezii, indicele de confort temperatura-umezeala a atins pragul critic de 80 unitati in municipiile Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Preşedintele Cmitetului Local pentru Situatii de Urgenta, primarul Ovidiu Nemeş a dispus, tinand seama de indicele ridicat de temperatura si umiditate, montarea a doua corturi in cele mai aglomerate puncte din zona centrala a municipiului Sighetu Marmatiei.
In această dimineata termometrele aratau: 20 grade Celsius la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, respectiv 23 grade Celsius in Baia Mare. La orele amiezii temperatura arăta deja valori de caniculă, în unele zone atingându-se chiar şi pragul de 38 de grade Celsius. Pentru a oferi o soluţie sighetenilor care abia mai fac faţă acestor valori extreme, primarul Ovidiu Nemeş, în calitatea sa de Preşedinte al Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, a dispus montarea a doua corturi in cele mai aglomerate puncte din zona centrala a municipiului Sighetu Marmatiei. Acestea sunt amplasate in Centrul Civic, respectiv Piata 1 Decembrie 1918 şi în Parcul Central din Centrul Vechi.

Astazi, 7 august, in intervalul orar  14.30-17.00  este pusă la dipoziţia trecătorilor apa potabila, in fiecare cort fiind prezent si un cadru medical care poate interveni in caz de necesitate. Aceeasi masura va fi luata si in urmatoarele zile in cazul in care situatia o va impune.La fiecare cort sunt doi asistenţi medicali care sunt la dispoziţia sighetenilor, oferindu-le un pahar cu apă rece, care să le potolească setea întreţinută de zăpuşeala de afară, iar cine doreşte poate să-şi verifice şi tensiunea arterială.Iniţiativa a fost primită cu braţele deschise de trecători.Corturile vor rămâne amenajate atâtea zile cât se va menţine vremea foarte căduroasă, cu temperaturi de peste 30 de grade.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.