SIGHET: Elevii picaţi la prima sesiune a bacalaureatului se pot înscrie la centrul de pregătire organizat la Colegiul Naţional Dragoş Vodă

SIGHET: Elevii picaţi la prima sesiune a bacalaureatului se pot înscrie la centrul de pregătire organizat  la Colegiul Naţional Dragoş Vodă

Elevii picaţi la prima rundă a bacalaureatului se pot prezenta mai siguri pe ei la cea de-a doua sesiune care va avea loc între 20 şi 24 august, având la dispoziţie centrele de pregătire organizate la nivel de judeţ. În Maramureş sunt trei astfel de centre, dintre care unul este în Sighetu Marmaţiei, la Colegiul Naţional Dragoş Vodă. La nivelul judeţului Maramureş s-au înscris în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat  2.064 de candidaţi. Însă este posibil ca numărul să crească, având în vedere că acestora li se vor alătura şi elevii care îşi vor susţine corigenţele, care au fost stabilite pentru 8-9 august.

Candidaţii care doresc să participe la cea de a doua sesiune a examenului de bacalaureat pot apela la cele trei Centre de informare şi pregătire, create în judeţul nostru. Acestea funcţionează la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" Baia Mare, Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" Sighetu Marmaţiei şi la Grupul Şcolar Borşa. Elevii pot participa  în perioada 6-17 august, între orele 10-13, la activităţile de pregătire la disciplinele: limba şi literatura română, matematică T2 (pentru liceele tehnologice), istorie, biologie, fizică, chimie şi geografie.
Pregătirea va fi asigurată, în regim de voluntariat, de către profesori din unităţile de învăţămînt liceal care s-au înscris din proprie iniţiativă. Nu sînt criterii de selecţie a candidaţilor şi nici nu se solicită vreo taxă pentru pregătirea acestora. În Maramureş au fost stabilite opt centre de examen. Sesiunea de toamnă începe în  20 august şi va continua în 21 august, cu proba de evaluare a limbii şi literaturii române, oral, urmat în 20-22 august de limba maternă, oral, 21-22 august – o limbă de circulaţie internaţională, oral, 23-24 august – evaluarea competenţelor digitale.Luni, 27 august, vor începe probele scrise, cu limba şi literatura română, 28 august – limba maternă, 29 august – proba obligatorie a profilului, 31 august – proba la alegere a profilului şi specializării.Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie. Contestaţiile se vor înregistra în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20. Rezultatele vor fi afişate în 5 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.