Baia Borşa: Elicopterul militar a intervenit şi azi la lichidarea incendiului din Munţii Rodnei

Baia Borşa: Elicopterul militar a intervenit şi azi la lichidarea incendiului din Munţii Rodnei

Un elicopter militar al Ministerului Administraţiai şi Internelor ajută la lichidarea incendiului izbucnit în urmă cu trei zile în Munţii Rodnei. Autorităţile judeţene au mobilizat peste 100 de persoane să participe la această acţiune. Mii de saci cu apă sunt preluaţi de pe stadionul din Baia Borşa şi aruncaţi din elicopter în zonele greu accesibile, acolo unde omul nu poate interveni.

Aproximativ 65 de hectare de vegetaţie uscată şi arboret tânăr ard mocnit de mai bine de trei zile în zona Băii Borşa. Mii de litri de apă au fost aruncaţi ieri dintr-un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a fost solicitat de autorităţile judeţene pentru a interveni la lichidarea incendiului. A fost unica soluţie la care s-a mai putut apela, pentru ca focul să nu se extindă şi să producă pagube mai mari. "S-a reuşit în cursul zilei de ieri limitarea întinderii iar din informaţiile primite de la colegii aflaţi la faţa locului şi în cursul zilei de astăzi, acest incendiu s-a mai domolit puţin, s-a localizat, efectul intervenţiei este benefic. Aşteptăm rezultatele de azi astfel încât să putem să limităm acest incendiu şi dacă se poate, să-l localizăm şi chiar să-l stingem cât de repede se poate pentru a fi afectată o suprafaţă cât de mică", a declarat prefectul judeţului Maramureş, Sorin Rednic.

La faţa locului acţionează mai multe echipe de intervenţie ale I.S.U. Maramureş dar şi angajaţi ai ocoalelor silvice din zonă. Aceştia sunt ajutaţi de eliopterul militar, care a început să transporte saci cu apă de la primele ore ale dimineţii. "La faţa locului lucrează actualmente 150 de oameni din cadrul Direcţiei Silvice, Ocoalelor Silvice, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, alături de lucrători din cadrul compartimentelor Poliţie de Frontieră, jandarmerie respectiv pompierii militari. Sunt sprijiniţi de către mulţi voluntari din localităţile limitrofe, o parte din Borşa, o parte din celelalte localităţi la care am apelat, alături de colegi de la Serviciul Maltez, cărora le mulţumim de disponibilitatea de care dau dovadă, asigurând un punct de prim ajutor pentru eventualitatea producerii unei situaţii neplăcute", a adăugat Rednic.

Autorităţile judeţene spun că elicopterul va rămâne în judeţul Maramureş până când incendiul va fi lichidat, cel puţin în zonele alpine mai greu accesibile, acolo unde intervenţia omului poate fi pusă în pericol. Costurile intervenţiei aeriene vor fi suportate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.