Sighet: Sighetenii s-au înghesuit să scape de vechituri

Sighet: Sighetenii s-au înghesuit să scape de vechituri

Sub sloganul „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” s-a desfăşurat astăzi ceea de a doua campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice din Sighetu Marmaţiei. Sighetenii s-au înghesuit şi de această dată  să scape de vechituri iar pentru asta au fost răsplatiţi fie cu bonuri valorice fie au fost înscrisi la o tombolă care le-a pus la dispozitie posibilitatea de a castiga 2 aspiratoare şi 4 maşini de călcat, 4 fierăstraie verticale şi 4 polizoare.
 Derulată la doar trei săptămâni după prima colectare a deşeurilor şi ceea de a doua campanie s-a bucurat de un real succes, sighetenii au scăpat de sute  de aparate electrice şi electrocasnice, de la combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare sau maşini de spălat rufe şi vase pînă la aparate de aer condiţionat, monitoare sau televizoare. Potrivit reprezentantului firmei RoRec, Ana Iacob, cele mai multe electrocasnice colectate au fost frigidere, lăzi figorifice şi televizoare. „Cetăţenii au primit foarte bine şi ceea de-a doua campanie de colectare. Au rămas şi cetăţeni din prima campanie de la care nu au reuşit să ridicăm aparatele nefolositoare. Sighetnii i ne-au primit şi de data aceasta, ne-au sunat şi de firme şi de la şcoli, iar la punctele fixe  am reuşit să colectăm mai mult decât în prima campanie. Deja începem să fim cunoascuţi şi asta nu poate decât să ne bucure” ne-a declarat Ana Moldovan.
Toţi cei care au dus aparatele la centrele de colectare au primit cupoane valorice prin care beneficiarii pot achiziţiona fie produse alimentare fie produse electice sau electrocasnice şi au fost înscrişi automat la tombola care a avut loc la Primăria Sighet. Organizatorii au pus la bătaie 2 aspiratoare şi 4 maşini de călcat, 4 fierăstraie verticale şi 4 polizoare.Sighetenii au fost foarte încântaţi de această campanie, pe de o parte că au scăpat de aparete vechi sau defecte, iar pe de altă parte că au benificiat şi de vauchere valorice.Mai mult, firma a asigurat preluarea gratuită de la domiciliu sigheteniilor a aparatele de mari dimensiuni.
Deoarece campania s-a bucurat de un real succes, Ana Iacob ne-a declarat că în primăvară vor relua organizarea campaniilor de acest gen în Sighet.  Campania „Locul deşeurilor nu este în casă.Trimite-le la plimbare!” a fost realizată de Primăria Sighetu Marmaţiei şi firma RoRec. Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.