Sighet: Şcoală europeană

Sighet: Şcoală europeană

Lucrările de reamenajare a spaţiului din faţa Şcolii Dr. Ioan Mihalyi de Apşa din Sighetu Marmaţiei, au ajuns la final. Zilele trecute s-au efectuat ultimele retuşuri, iar acum totul apare sub un nou aspect. Impactul pe care îl are noua amenajare este unul de excepţie. Instituţia iese în evidenţă de la depărtare, iar zona este mult mai deschisă, mai liberă, fară imenşii copaci care să obtureze lumina. Lucrarea a fost una benefică, şcoala având un spaţiu frumos, cu arbori minusculi împrejmuţi de un gard proaspăt vopsit, iar cei care se opresc în acea zonă beneficiază de o parcare cu 21 de locuri disponibile pentru oricine.
Elevii Şcolii Generale Dr. Ioan Mihalyi de Apşa se pot bucura de acum de noul aspect pe care îl are instituţia în care învaţă. Zilele acestea s-au finalizat ultimele lucrări la spaţiul din faţa şcolii, la care se lucra de ceva vreme. Din cauza mai multor probleme care au intervenit la demararea lucrărilor, de exemplu invazia de insecte provocată de tăierea arborilor, sau reţelele de apă şi telefonie întortocheate în rădăcinile vechi ale teilor, a luat ceva timp până la finalizare. Dar astăzi, în locul unde nu demult aleea era umbrită de tei, răsare o frumoasă parcare auto şi un spaţiu deosebit de plăcut, care conferă întregii străzi un nou aspect, unul cu siguranţă mai plăcut.
Dar nu numai conducerea şcolii se declară mulţumită de rezultatul proiectului, ci şi copiii şi părinţii acestora, care la început au avut momente de confuzie pe această temă, neştiind cât de eficient o să fie rezultatul final al lucrărilor. Dar să nu uităm de vecinii care locuiesc pe strada Alexandru Ivasiuc. Aceştia au reacţionat într-un mod destul de neplăcut la demararea lucrărilor. Şi asta din mai multe motive. În primul rând pentru că au fost extrem de ataşaţi de bătrânii tei, apoi că circulaţia a fost închisă pe strada lor o lungă perioadă de timp şi să nu uităm de problemele pe care le-au avut când s-a întrerupt furnizarea de gaz, apă şi telefonie, din cauza reţelei care îşi făcea veacul printre rădăcinile teilor. Dar toate au fost înspre bine. Acum reţele de utilităţi au fost reînnoite, locul este mai luminat fără imenşii arbori, iar strada a fost redeschisă.
Toată lumea este mulţumită de lucrarea făcută, iar conducerea şcolii este de părere că proiectul este unul lăudabil. Elevii care au clasele în aripa stângă a şcolii, vor avea de acum un nou peisaj, iar condiţiile de studiu vor fi mult mai bune, întrucât lumina nu va mai fi obturată, iar crengile teilor nu le vor mai bate în geam.
Dar lucările nu se termină aici. În primăvara anului viitor urmează să fie amplasat gazonul, care va schimba în şi mai bine aspectul.
Aşa se face că mult aşteptata lucrare s-a încheiat deocamdată, iar în cele din urmă toată lumea este mulţumită.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.