SIGHET: Peste 1000 de credincioşi la hramul bisericii "Cristos Rege"

SIGHET: Peste 1000 de credincioşi la hramul bisericii "Cristos Rege"

 Peste 1000 de credincioşi s-au adunat, duminica 20 noiembrie la biseria  greco-catolica din Sighet, pentru a participa la hramul bisericii, lacas inchinat lui Cristos, Regele Universului.  Slujba religioasă a fost oficiată de parintele protopop Onisim Filip alături de un sobor de 10 de preoţi veniti din intreg Maramuresul.

Sfânta Liturghie a început la ora 11 cu intrarea solemnă a soborului preoţesc precedat de un grup de ministranţi. Slujba religioasa a fost oficiata de protopopul Filip Onisim alaturi de un sobor de preoti sositi din episcopia maramuresului istoric. A concelebrat parintele Marius Vişovan din parohia Şugău, părintele Grigor Mihai de la Săpânţa, Dunca Gheorghe din Tisa, Godja Gheorghe de la Rona de Jos, Iusco Vasile de la Oncesti precum si trei preoti franciscani, padre Filippo, padre Eugeniosi padre Vincenzo. Aceasta sarbatoare a bucuriei este inchinata patronului spiritual  al Bisericii, Cristos Regele Universului si reuseste de fiecare data sa adune credinciosi din tot judetul, de aceasta data numarul lor trecand cu mult peste o mie. La sarbatoarea bisericii au participat si calugarii si calugaritele organizatiilor “Madre Colomba”, “Quadrofoglio”, “Fratii minori capucini” si ale Congregatiei Surorilor Maicii Domnului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Cristos Rege, un cor care si-a castigat renumele atat in tara cat si peste hotare. 
Ca semn al solidaritatii credincioasilor, hramul s-a incheiat cu o agapa frateasca care s-a desfasurat la subsolul bisericii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.