21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

21 noiembrie – Ziua Mondială a Televiziunii

 In 1996 ONU a declarat ziua de 21 noiembrie ca Ziua Mondiala a Televiziunii. 1956 este anul in care a fost inaugurata in Romania televiziunea de stat, denumita Televiziunea Romana. Acesta poate fi considerat momentul in care apare in Romania institutia televiziunii. 

 Prin acest demers institutia televiziunii primeste rolulul deosebit de important de a fi in serviciul public si de a avea obligatii in ceea ce priveste educatia si informarea cetatenilor. De la acel prim pas si pana azi au aparut nenumarate televiziuni nationale, iar incetul cu incetul au inceput sa apara televiziunile locale, mult indragite de telespectatori deoarece sunt mai aproape de nevoile cetatenilor, dintr-o anumita zona si aduc in lumina reflectoarelor realitatile locale.
 Anul 1989 este un an important in istoria televiziunii din Romania. In decembrie 1989 TVR are ocazia de a transmite in direct unul din evenimentele majore ale istoriei recente a Romaniei, cunoscut sub numele de Revolutia din anul 1989. Astfel televizorul a devenit in timp un “membru” al fiecarei familii, multi declarand ca nu s-ar putea mai putea obisnui sa traiasca fara aceasta prezenta in casa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.