SIGHET: O elevă de la Colegiul Naţional "Dragoş Vodă"s-a calificat la etapa naţională la Olimpiada de Biologie

SIGHET: O elevă de la Colegiul Naţional "Dragoş Vodă"s-a calificat la etapa naţională la Olimpiada de Biologie

Sighetul are o reprezentantă la olimpiada naţională la bilogie. Ancuţa Grigor, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”  s-a calificat în fiecare an de când este liceeană la faza naţională la biologie, anul acesta reuşind să obţină 95 de puncte din 100 posibile la faza judeţeană care s-a desfăşurat săptămâna trecută  în municipiul Baia Mare. Faza naţională a competiţiei şcolare la disciplina biologie se va desfasura, în perioada 2-7 aprilie a.c., în municipiul Ploiesti, judeţul Prahova.
Se pregăteşte intens pentru examenele din cadrul olimpiadelor şcolare încă din clasa a IX-a, reuşind să se califice în fiecare an la etapa naţională. A obţinut menţiuni până acuma, dar anul acesta speră la un premiu, fiind şi anul terminal la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă”. Se prăgăteşte alături de profesoara de bilogie Ana Grigor, dar participă şi la sesiuni speciale de pregătire la Cluj şi la Bucureşti organizate pentru olimpicii valoroşi.
Eleva profesoarei Ana Grigor face parte din lotul lărgit de olimpici, care au reuşit rezultate excelente ani la rândul. Datorită acestor rezultate, Ancuţa este deja înscrisă ca studentă la o facultate de medicină.
Eleva Colegiului “Dragoş Vodă”s-a calificat la etapa naţională în urma participării la faza judeţeană a "Competiţiei şcolare la disciplina biologie". Concursul a fost găzduit de Liceul Teoretic "Emil Racoviţă". La faza judeţeană a olimpiadei de biologie au participat 248 de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal, calificaţi după concursurile locale, organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Faza naţională a competiţiei şcolare la disciplina biologie se va desfasura, în perioada 2-7 aprilie a.c., în municipiul Ploiesti, judeţul Prahova.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.