SIGHET: Nopte albă în vamă: zeci de sigheteni şi ucraineni au aşteptat mai mult de 12 ore să treacă podul ce leaga cele două ţări vecine

SIGHET: Nopte albă în vamă: zeci de sigheteni şi ucraineni au aşteptat mai mult de 12 ore să treacă podul ce leaga cele două ţări vecine

 Noapte alba pentru cei aflati in cursul noptii de 5 spre 6 ianuarie in Punctul de Trecere a Frontierei ce leaga localitatea Sighetu Marmatiei de localitatea ucraineana Solotvino.  Atat sighetenii care se pregateau sa mearga in tara vecina cat si ucraineni care se pregateau sa vina in Romania pentru a petrece Craciunul pe rit vechi au ramas blocati in zona Podului Istoric timp de aprope 12 ore. Motivul, o defectiune aparuta la alimentarea cu energie electrica a retelei de  telecomunicatii. 

Cu nervii intinsi la maxim zeci de sigheteni, dar si  ucraineni au stat in Vama Solotvino  pret de 12 ore pentru a putea traversa podul ce leaga cele doua tari vecine. Nemultumirile au fost cu atat mai mari cu cat cetatenii nu au stiut de ce nu pot fi vamuiti si de ce sunt obligati sa isi petreaca noaptea  in vama in conditile in care procesul de tranzitare a punctului se face în mod normal in cateva minute. 
Radu Lungu purtatorul de cuvant al Inspectoratul Teritorial al Punctului de Trecere a Frontierei Sighet  ne-a declarat ca activitatea in vama a fost perturbata de aparitia unor defectiuni  la alimentarea cu energie electrica a retelei de  telecomunicatii. 
Traficul in punctul de frontiera a fost reluat cu putin inaintea orei 13.00, dupa ce problema aparuta a fost remediata.  Interlocutoarul nostru ne-a declarat  ca in cazul in care traficul din punctul vamal o va impune, in zilele urmatoare se vor lua masuri de suplimentare a numarului de angajati din punctul de trecere. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.