SIGHET: "Hai sa-ntindem hora mare", de 1 Decembrie, pe scuarul de la „Curtea Veche"

SIGHET: "Hai sa-ntindem hora mare", de 1 Decembrie, pe scuarul de la „Curtea Veche"

 Anul acesta, la 1 Decembrie, se vor implini 93 de ani de la Marea Unire din 1918. În intentia de a conferi o tinută distinsă si consistentă Sărbătorii Naţionale a României, Consiliul Local şi Primăria municipiului Sighetul Marmaţiei, organizează în ziua de 1 Decembrie 2011 o serie de activităţi solemne dedicate Zilei Naţionale a României.

Manifestările de 1 Decembrie vor debuta incepand cu ora 10.00 la Sala de concerte “George Enescu” cu Adunarea Solemnă “1 Decembrie 1918”. Va fi intonat Imnul de Stat al României dar si imnul Europei. 
De asemenea va avea loc un recital de cântece patriotice susţinut de Grupul folcloric ”FOLCLORICA” al Societăţii “Avram Iancu” Maramureş, iar la ora 11.30 la diferite Monumente şi Cimitire se vor desfăşura simultan Solemnităţi de depunere de coroane de flori, fiecare Solemnitate fiind precedată de un TE DEUM oficiat de reprezentanţii cultelor din municipiu. La ora 12.00 pe Scuarul „Curtea Veche” se va incinge traditionala hora „HAI SĂ-NTINDEM HORA MARE” si un spectacol susţinut de Ansamblurile folclorice “Titiana” al Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu” şi „Mugurelul” din Sighetul Marmaţiei. La ora 13,00 Casa muzeu “Acad. dr. Ioan Mihalyi de Apşa” va gazdui vernisajul expoziţiei “Unirea Maramureşului cu România în mărturii documentare”- prezintă prof. Gheorghe Todinca, Directorul Muzeului Maramureşului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.