Lucrările la drumul judeţean Baia-Sprie – Bârsana stagnează, iscând în continuare discuţii controversate

Lucrările la drumul judeţean Baia-Sprie – Bârsana stagnează, iscând în continuare discuţii controversate

 Lucrările la drumul judeţean Baia-Sprie – Bârsana stagnează, sau cel puţin sunt oprite mai peste tot, în afară de Şişeşti-Cavnic, unde mai pot fi văzute utilaje şi câţiva muncitori. Însă au uitat să facă şanţuri drumului în construcţie, drept pentru care au aparut deja discuţii, la Călineşti şi Ocna-Şugatag, unde oamenii spun că la prima ploaie, după ce s-a ridicat nivelul drumului, le va ajunge apa în case.  Situaţia s-a petrecut deja la Vălenii Maramureşului, unde la o ploaie s-au inundat mai multe subsoluri de casă, de la apele pluviale. Autorităţile din cele două comune spun că oamenii s-au plâns deja că drumul nefinalizat le va face probleme şi le va duce apa din drum în casă. Într-adevăr, atât la Văleni şi Călineşti, cât şi la Ocna drumul este acum deasupra nivelului fundaţiei caselor pe alocuri cu peste 20 centimetri şi nu există niciun şanţ. Pana nu demult zona era extrem de periculoasa pentru soferi, care intr-un moment de neatentie riscau sa ajunga cu autoturismele  in sant din cauza modului defectuos in care firma Selina a realizat lucrarile. Toata vara santurile au fost descoperite, acum insa in pragul iernii, o parte din ele au fost astupate cu asfalt si piatra, asa pentru a mai scapa de gura lumii.

Primarul Localitatii Calinesti Mihai Nemes declara insa ca santurile vor trebui sparte din nou cand se va realiza reteaua de canalizare in zona, care este prioritara pentru cele doua localitati pe care le conduce. 
  Desi firma Selina a fost amendata de Inspectoratul de Stat in Constructii Maramures cu suma de 8.000 de lei, pentru calitatea defectuoasa a materialelor folosite pe o portiune de opt kilometri din tronsonul Baia Sprie-Barsana intre localitatile Budesti si Ocna Sugatag, se pare ca nu se lasa intimidata de aceste ,,pedepse” si continua sa lucreze in bataie de joc
Inspectorii in constructii au descoperit in urma cu un an nereguli cu privire la calitatea materialelor folosite pentru covorul asfaltic. Societatea Selina nu a respectat nici tehnologia si nici proiectul tehnic efectuand lucrari in avans cu o alta mixtura asfaltica decat cea care era prevazuta in proiect. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.