SIGHET: Externalizarea serviciilor de spălătorie din cadrul Spitalului Municipal Sighet, sămânţă de scandal

SIGHET: Externalizarea serviciilor de spălătorie din cadrul Spitalului Municipal Sighet, sămânţă de scandal

În urma unei şedinţe de Consiliu Local din iunie 2011 s-a votat aprobarea proiectului de externalizare a serviciilor de spălătorie din cadrul Spitalui Municipal Sighetu Marmaţiei.  Conducerii unităţii spitaliceşti sighetene i se reproşează acum că nu a respectat unele normative legale în procesul de externalizare şi faptul că locaţia aleasă, la demisolul secţiei de obstetrică şi ginecologie, nu este una potrivită acestui scop. O echipa de control din cadrul Ministerului Sanatatii  a efectuat in perioada 15.11.2011-18.11.2011 un control la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei., Trecand peste alte aspecte controlate in cele doua zile, ne oprim la cel al externalizarii serviciului de spalatorie din cadrul spitalului. Controlul efectuat a constatat o serie de nereguli ce vizează externalizarea spălătoriei, cea mai importanta fiind nedepunerea documentatiei prevazute in vederea obtinerii aprobarii din partea Ministerului Sanatatii. Cu toate acestea conducerea spitalului a demarat procedurile de achiziţionare publică pentru atribuirea contractului de prestări servicii pentru spălarea, dezinfectarea şi călcarea inventarului moale al pitalului.
Consilierul local Petre Tomşa, care este şi membru în Consiliul de Administraţie al spitalului, consideră că decizia aprobăriii de către Consiliul Local a externalizării spălătoriei a fost una pripită. Acesta a declarat resei locale"Există o hotărâre a Consiliului Local prin care se aprobă externalizarea serviciiilor de spălătorie, dar, din păcate, ulterior am constatat că nu există unele avize necesare realizării acestui lucru, fapt confirmat şi de un recent control al Ministerului Sănătăţii. Nu mă opun externalizării spălătoriei, dar trebuie să existe avizele necesare. În caz contrar, noi vom fi traşi la răspundere", a spus Petre Tomşa. O altă problemă sesizată de consilierul Petre Tomşa  este legată de locaţia aleasă, justificând că nu i se pare normal ca spălătoria să funcţioneze la demisolul secţiei de obstetrică şi ginecologie, deoarece există riscul ca pacienţii din secţie să fie afectaţi în urma procesului de spălare.
"Externalizarea a fost o decizie bună"este de părere Vasile Ştefanca, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei Condiţiile în care îşi desfăşura activitatea spălătoria, înainte de externalizare, erau dintre cele mai precare. Externalizarea spălătoriei a fost o decizie luată de forurile competente la iniţiativa mea. Sunt foarte bucuros că am reuşit să îmbunătăţesc calitatea serviciilor de spălătorie. Vă asigur că nu este niciun pericol pentru secţia de obstetrică şi ginecologie creat de funcţionarea spălătoriei", a spus Vasile Ştefanca, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.