Sighet: Elevii sigheteni chiulesc de la cursuri în masă. În primul semestru s-au înregistrat 18.065 de absenţe nemotivate

Sighet: Elevii sigheteni chiulesc de la cursuri în masă. În primul semestru s-au înregistrat 18.065 de absenţe nemotivate

Majoritatea elevilor sigheteni nu le place şcoala. Acest lucru este dovedit de numărul mare de absenţe din primul semestru al anului şcolar. La nivelul municipiului Sighetu Marmaţiei, s-au înregistrat nu mai puţin de 18.065 de absenţe nemotivate. Un număr record care demonstrează că fenomenul absenteismului şcolar este în floare şi mai rău, ia amploare cu fiecare zi ce trece.

Elevii sigheteni fruntaşi la absenţe provin de la Grupul Şcolar Forestier, de la Liceul „Taras Sevcenko” şi de la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii. Totalul absenţelor nemotivate înregistrate la cele trei unităţi de învăţământ depăşeşte cifra de 18.000. Numai la Grupul Şcolar pentru Industrie Mică, elevii au chiulit în primul semestru de la 8.550 de ore. Inspectoratul Şcolar a întocmit chiar şi un top cu liceele în care profesorii nu prea mai au cui să ţină orele de curs. "În top la absenţe este Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii, Colegiul Tehnic Transilvania, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny, Grup Şcolar Borşa", a arătat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Maramureş, prof. Pavel Filip. "La Grupul Şcolar pentru Industrie Mică şi Servicii s-a dat cu ulei pe gard ca să nu plece copiii de la şcoală. Directoare a ajuns până la faza asta, să dea cu ulei folosit, uzat, pe garduri, ca să nu plece elevii de la şcoală", a evidenţiat subprefectul judeţului Maramureş, Gyongyike Bondi.

Oficialii Inspectoratului Şcolar atrag atenţia că mii de absenţe se înregistrează încă din clasele primare. Statistica a intrat astăzi şi în atenţia subprefectului. "16.581 de absenţe în clasa I, din care jumătate sunt motivate, jumătate nemotivate. Clasa a II-a, 20.300 de absenţe, clasa a III-a, 17.000, clasa a IV-a, 20.000. În clasele primare, per total, să avem 74.471 de absenţe?", a întrebat uimită Gyongyike Bondi. "Învaţă de la vârstă mică că pot să absenteze de la şcoală", a remarcat prof. Pavel Filip.

La nivel de judeţ, numărul total al absenţelor pe semestrul I este de 899.633, dintre care au fost motivate doar aproximativ 475.700.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.