Baia Mare: Maramureşul a încheiat anul la coada clasamentului referitor la colectarea veniturilor la bugetul de stat

Baia Mare: Maramureşul a încheiat anul la coada clasamentului referitor la colectarea veniturilor la bugetul de stat

Judeţul Maramureş se situează la coada clasamentului în ceea ce priveşte colectarea veniturilor la bugetul general consolidat al statului. Economia judeţului a fost în suferinţă pe tot parcursul anului. Un progres s-a înregistrat însă în luna decembrie, când veniturile bugetului de stat s-au majorat substanţial, fiind în creştere cu 48%.

Veniturile realizate la bugetul general consolidat al statului în ultima lună a anului 2011 însumează aproximativ 110.050.000 lei, fiind cu 25,9% peste încasările aferente lunii decembrie 2010. După mai multe luni în care colectările la bugetul de stat au fost extrem de slabe, agenţii economici s-au grăbit pe final de an să-şi achite din datorii pentru a putea beneficia în 2012 de facilităţile fiscale. Însă nu doar acest lucru a dus la impulsionarea colectării veniturilor. "Este cea mai mare creştere faţă de anul precedent şi au fost mai multe influenţe. Una dintre ele a fost faptul că toţi colegii din Direcţia de Finanţe a judeţului Maramureş s-au mobilizat fiindcă era şi o mare presiune asupra noastră de a aduna cât mai mulţi bani datorită faptului că era ameninţată ţinta de deficit",  a declarat directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş, Teodor Lupuţi.

Cu toate acestea, Maramureşul rămâne codaş în clasamentul realizării veniturilor bugetului general consolidat al statului. "A fost un trend ascendent referitor la plan dar nu satisfăcător şi acest lucru ne duce între cele cinci administraţii de pe ultimul loc. Planul pe 2012, din ceea ce ne-a spus domnul ministru Ialomiţianu la ultima videoconferinţă va fi mai mare cu 10% decât în 2011", a precizat Lupuţi.

Potrivit oficialilor Direcţiei de Finanţe Maramureş, anul 2011 a fost mai slab faţă de 2010 în toate domeniile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.