Baia Mare: Peste 1.000 de băimăreni au răspuns prezent lecţiei despre demnitate, susţinută de actorul Dan Puric

Baia Mare: Peste 1.000 de băimăreni au răspuns prezent lecţiei despre demnitate, susţinută de actorul Dan Puric

Sala de Sport a Universităţii de Nord Baia Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare ieri seară. Peste 1.000 de băimăreni şi-au potolit setea de cultură, ascultându-l şi rânzând alături de Dan Puric. Actorul le-a vorbit băimărenilor despre demnitate, lansându-şi totodată şi cel mai nou volum al său, sub titlul „Fii demn!”.

Peste 1.000 de băimăreni au participat ieri seară la conferinţa şi lansarea celui mai nou volum semnat de actorul şi regizorul Dan Puric, intitulat „Fii demn!”. "E un fel de răsplată pentru mine pentru că o parte de plată o am de la Guvern, dumneavoastră sunteţi răsplata, răsplata aceea dumnezeiască. Prezenţa dumneavoastră aici este acea cantitate care nu poate fi măsurată, nu poate fi scanată şi mai ales nu se pot crea statistici pe nevoia omului de a afla un oarecare lucru autentic", a mărturisit actorul şi regizorul Dan Puric.

Ca un bun orator ce este, Dan Puric le-a vorbit băimărenilor, cu umor şi ironie, despre cum trebuie românul să îşi păstreze demnitatea într-o perioadă în care ţara lui se află în plină criză economică, politică dar şi socială. Volumul structurat în şase capitole cuprinde diferite întâmplări din care autorul extrage sensul profund al situaţiei. "Am scris în cartea aceasta un capitol intitulat "Simţul valorii". Mă urc într-o zi într-un taxi Cobălcescu în care măsor demnitatea omului şi a românului chiar aşa, prigonit, nenorociţi cum suntem noi, amărâţi, cocoşaţi de suferinţă. Domnule, intuieşti la un moment dat nişte instincte de câine de tomberon care nu traversează pe verde că îl calcă securistul cu Jeep-ul. Aţi văzut în Bucureşti? Eu în Bucureşti, şi în calitate de Puric, traversez cu câinii. Câinele de tomberon, câinele maidanez nu traversează niciodată pe verde. Se uită la tine. Acuma? Bun. Şi trece. Pentru că e păţit. E ca românul. Ştiţi? N-aţi văzut privirea noastră în Occident? Se uită în toate părţile. Uite catedrala Notre-Dame. Doar ăştia care au bani în cont, care au furat la Bancorex, se crăcănează şi fac poze. Mai zic: trecu cu Nelu acolo să facem poze. Dar bietul român care îşi caută de lucru nici nu are timp să o fotografieze", este un fragment povestit de Dan Puric băimărenilor.

Dan Puric pregăteşte o surpriză şi sighetenilor. Actorul va fi mâine oaspetele Clubului ROTARY Sighet, în cadrul evenimentului ce va fi găzduit de Şcoala de Muzică – Sala George Enescu, începând cu orele 18:00.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.