Sighet: Doi elevi au sustras telefonul mobil al unei colege de clasă

Sighet: Doi elevi au sustras telefonul mobil al unei colege de clasă

În data de 23.11.2011, în jurul orei 13:00, la dispeceratul Jandarmeriei din  Sighetu Marmaţiei s-a primit din partea directoarei unui liceu din localitate, o sesizare cu privire la faptul că unei eleve i-a fost sustras un telefon mobil din sala de clasă. La faţa locului s-a deplasat grupa operativă de jandarmerie care i-a identificat pe V. I. de 17 ani, din Călineşti şi Petru C. de 18 ani, din Şugatag, care sunt susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugere.
În ziua respectivă, în pauza de la ora 12:00, cei doi s-au deplasat într-o sală de clasă, unde V. I. a observat faptul că una din fete şi-a uitat telefonul mobil marca Samsung GTS 5230 în bancă, în momentul în care a ieşit în pauză. Profitând de faptul că în sala de clasă erau foarte puţini elevi, acesta a sustras respectivul telefon mobil.
După pauză, cei doi au părăsit liceul fără ca Petru C. să ştie despre telefonul sustras. După aproximativ 30 de minute,  V. I. a scos din haină telefonul sustras, iar Petru C. s-a speriat în momentul în care a fost sunat de către dirigintă să revină la liceu, fapt pentru care a scos din telefonul sustras cartela SIM şi cardul de memorie pe care le-a rupt şi spart.  I-a înapoiat telefonul  lui V. I. şi s-au întors la liceu, unde s-au întâlnit cu jandarmii.
Prejudiciul cauzat părţii vătămate a fost recuperat în proporţie de 90%, adică telefonul mobil în valoare de 1600 lei, pentru cardul de memorie şi cartelă aceasta constituindu-se ca parte civilă.
Dosarul cu actele premergătoare întocmite a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru continuarea cercetărilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.