SIGHET: Distracţie până dimineaţa la Revelionul ucrainean organizat la Sighet

SIGHET: Distracţie până dimineaţa la Revelionul ucrainean organizat la Sighet

  La initiativa unui grup apartinand Uniunii Ucrainenilor filiala Sighetu Marmatiei, vineri 13 ianuarie la unul dintre restaurantele sighetene s-au adunat peste 100 de ucraineni veniti din toate zonele Maramuresului pentru a sarbatori revelionul.  Distractia a fost mare si continuat pana dimineata.

De pe mese nu a lipsit mancarea buna, vinul aromat, dar nici tuica de Maramures. Alături de etnicii ucraineni din ţara noastră au venit şi ucraineni din ţara vecină, toti s-au simtit foarte bine, pentru ca spun ei sunt mai uniti decat romanii.
“A fost primul revelion al ucrainenilor, prilej de bucurie, reintalnire, de a asculta muzica ucraineana si de a dansa. Este o onoare pentru noi faptul ca ni s-au alaturat si multi romani” a declarat organizatorul acestui eveniment profesorul Odarca Bout.
La miezul nopţii s-au deschis şampaniile şi s-a cantat in ucraineana “La Mulţi Ani!”. Cu totii si-au urat sa aiba parte de sănătate, fericire, un an mai bun si nu in ultimul rand ca revelionul din acest an sa fie primul dintr-un sir lung lung de evenimente menite sa-i adune pe etnicii ucraineni impreuna pentru a sarbatori trecerea dintre ani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.