Baia Mare: I.S.U. Maramureş a făcut publică lista secretarilor care au "chiulit" în 2011 de la cursurile pentru pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă

Baia Mare: I.S.U. Maramureş a făcut publică lista secretarilor care au "chiulit" în 2011 de la cursurile pentru pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă

Majoritatea secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale din Maramureş au refuzat în 2011 să se prezinte la cursurile pentru pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă, desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca. Conform planificărilor, 29 de secretari, 2 primari şi un viceprimar din judeţ au tratat cu indiferenţă această obligaţie.

La Instituţia Prefectului s-a desfăşurat astăzi prima şedinţă din acest an cu secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ. În cadrul întâlnirii, s-a readus în discuţie indiferenţa de care dau dovadă secretarii primăriilor atunci când vine vorba de participarea la cursurile pentru pregătirea în domeniul situaţiilor de urgenţă. "Evidenţa participării se prezintă astfel: la primari au fost planificaţi, în 2011, 15 dar s-au prezentat 13. Doi nu s-au prezentat: Onceşti şi Şişeşti. Viceprimari planificaţi: 12, unul singur nu s-a prezentat, primarul din Bistra. La secretari am avut o planificare mai numeroasă: 52 de persoane planificate, 29 nu au fost prezenţi la aceste cursuri: Rona de Jos, Rona de Sus, Rozavlea, Ruscova, Sarasău, Săcel, Săpânţa, Strâmtura, Bicaz, Bârsana, Bogdan Vodă, Boia Mare, Botiza, Călineşti, Cerneşti, Cicârlău, Câmpulung la Tisa, Coltău, Ocna Şugatag, Onceşti, Petrova, Poieni, Poienile de sub Munte, Recea, Remetea Chioarului şi Repedea", a arătat un reprezentant al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă le-au cerut secretarilor prezenţi la şedinţă să dea dovadă de conştiinciozitate şi să participe în acest an la cursuri, cu atât mai mult cu cât acestea au legătură cu prima intervenţie care trebuie să fie asigurată de către serviciile volunatre pentru situaţii de urgenţă de pe raza fiecărei localităţi. "Este ştiut faptul că prima intervenţie trebuie să fie asigurată de dumneavoastră iar dacă participaţi şi sunteţi pregătiţi la acest centru zonal, puteţi la rândul dumneavoastră să instruiţi pe cei care fac parte din acele servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. Până ajungem noi e bine să fie acest personal prezent la locul intervenţiei, fie la arderi de mirişti sau alte feluri de intervenţii", a evidenţiat reprezentantul I.S.U. Maramureş.

Pentru că majoritatea secretarilor chiulangii sunt din Maramureşul Istoric, subprefectul judeţului Maramureş a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să trimită o adresă centrului de la Cluj prin care să solicite organizarea acestor cursuri şi în judeţul Maramureş, fie la Sighet, fie la Baia Mare astfel încât secretarii, viceprimarii sau primarii să nu mai aibă motiv că locul de desfăşurare al cursului este prea departe de casă sau că drumul până acolo este prea costisitor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.