Baia Mare: Protest faţă de scăderea nivelului de trai. Aproximativ 40 de protestatari au cerut demisia preşedintelului Traian Băsescu

Baia Mare: Protest faţă de scăderea nivelului de trai. Aproximativ 40 de protestatari au cerut demisia preşedintelului Traian Băsescu

Municipiul Baia Mare s-a înscris pe lista oraşelor în care se organizează mitinguri împotriva preşedintelui ţării, Traian Băsescu. După ce protestul de sâmbătă s-a dovedit a fi un eşec total, aproximativ 40 de persoane s-au mobilizat şi au participat astăzi, în faţa Palatului Adminstrativ din Baia Mare, la un miting de protest faţă de scăderea nivelului de trai.

„Jos Băsescu!”, „Jos tâlharii”, „Jos cu Ileana Udrea” sau „Demnitate” sunt doar câteva dintre lozincile pe care aproximativ 40 de maramureşeni le-au scandat astăzi la adresa celor care se află la conducerea ţării.

Protestatarii cu pancarte în mână s-au adunat la ora 14:00 în faţa Palatului Administrativ pentru a protesta faţă de nivelul scăzut de trai. Aceştia au cerut demisia preşedintelului ţării şi un nivel de trai decent. Mai mult, un profesor a adus cu el la protest o ghilotină în miniatură, instrument cu ajutorul căruia, spune el, se poate înlătura cel mai bine corupţia. "Este un instrument care poate înlătura corupţia din România după ce este epuizată soluţia paşnică. Şi cum soluţia paşnică este pe cale de a se epuiza, cred că poporul român va trebui să recurgă în final la această soluţie. Pentru că dictatorii nu părăsesc puterea niciodată de bună voie", a spus protestatarul. "Jos bandiţii, jos hoţii, jos tâlharii, nemernicii. Ne-au furat 22 de ani. Jos cu ei", a cerut un alt protestatar. "Frig, foamete, umilinţe. Ne-a ajuns. Vrem schimbare din toate punctele de vedere, în interesul poporului, în interesul omului de rând. Vă aşteptăm pe toţi alături de noi să facem o lume mai bună.", a spus un altul. "I-am votat pe domnii ăştia în Guvern şi nu au ruşine. Să le fie ruşine la obraz şi să le crape obrazul de ruşine că o luat votul poporului şi apoi şi-a bătut joc de popor cum au vrut ei", a precizat un alt protestatar.

La protest s-au alăturat şi câţiva studenţi de la Universitatea de Nord. "Vrem dreptate, egalitate, Universitatea de Nord înapoi, că au vândut-o la Cluj pe bani de nimic. O cafea, cred că s-a băut când s-a semnat contractul la notariat, ceea ce e ilegal, şi aşa mai departe. Ar fi bine să fim uniţi, tot poporul, noi suntem poporul. O mare vorbă din lume spunea că preşedintele nu se alege ci se impune. Ar fi bine să-l impunem, nu să îl tot alegem şi să îl aleagă alţii în locul nostru, de fapt, prin falsuri", a spus unul dintre studenţii prezenţi la manifestaţie.

De asemenea, printre protestatari au mai putut fi observaţi şi lideri de sindicat, care afirmă însă că nu au nicio implicare în organizarea mitingului din faţa Prefecturii. "Cine v-a spus că e o acţiune organizată? E o acţiune în stradă. Urmează în funcţie de dorinţele oamenilor să autorizăm toate acţiunile în sensul de a nu se crea diversiune aşa cum s-a întâmplat în Bucureşti. Oamenii fac mai mult decât un sindicat în momentul de faţă şi acesta e lucrul cel mai important. Atâta timp cât formele de protest sunt paşnice, vom fi alături de ei", a declarat liderul S.L.I. Maramureş, prof. Liviu Marian Pop.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.