SIGHET: Contrabandă pe Tisa

SIGHET: Contrabandă pe Tisa

In ultimele 24 de ore, politiştii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au desfasurat actiuni pe linia combaterii contrabandei şi a traficului ilegal cu tigari in zona de competenta, in urma cărora au fost confiscate aproximative 12.000 pachete de tigări ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
          *În data de 31.08.2012, în jurul orei 02.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care au trecut ilegal râul Tisa din Ucraina în România. Acestea transportau spre interior mai multe colete voluminoase.
 Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbaţilor, iar deoarece aceştia au ignorat somaţiile verbale, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.
 În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.
 Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin care au reţinut doi cetăţeni ucraineni ce se întorceau de pe teritoriul românesc. În urma cercetărilor s-a constatat că aceştia au participat la activitatea de contrabandă.
La cercetarea terenului au fost descoperite 20 colete ce conţineau cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări de provenieţă ucraineană în valoare de peste 90.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări împreună cu autorităţile ucrainene în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

*In data de 30.08.2012, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, două persoane care treceau înot apa râului Tisa din Ucraina în România.
 Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate reuşind reţinerea unuia dintre bărbaţi, cetăţean ucrainean, iar celalalt a sărit în apă şi s-a întors pe teritoriul statului vecin.
La cercetarea terenului au fost descoperite 4 baxuri ce conţineau 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 18.000 lei.
Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.
De asemenea întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată au fost informate şi autotrităţile de frontieră ucrainene în vederea identificării şi depistării celeilalte persoane implicate, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.