Sighet: Ancheta de la Spitalul Municipal ar putea fi finalizată într-o lună

Sighet: Ancheta de la Spitalul Municipal ar putea fi finalizată într-o lună

Ancheta de la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, derulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, ar putea fi finalizată într-o lună, susţine şeful Secţiei Penale, procurorul Ioan Petran.

„Aşteptăm rezultatele expertizelor medicale cerute de noi, a probelor histopatologice. Sperăm ca într-o lună de zile să finalizăm această anchetă”, a declarat procurorul Ioan Petran. Pacientul în vârstă de 80 de ani, care a decedat în data de 2 august chiar în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, a fost omorât prin forţă fizică, arată primele rezultate ale anchetei. În certificatul de constatare al decesului este menţionat faptul că bătrânul a suferit numeroase contuzii cerebrale dar şi un traumatism cranio-cerebral. De asemenea, tragedia din 2 august este pusă pe seama unor halucinaţii religioase. Medicii susţin că halucinaţiile sunt obişnuite pentru bolnavii care suferă de schizofrenie. Tânărul agresor este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

Vă reamintim că în data de 2 august, în jurul orei 13:00, Poliţia municipiului Sighetu Marmaţiei a fost sesizată de către personalul Spitalului municipal din localitate despre faptul că la secţia Psihiatrie  a avut loc un incident violent cu consecinţe nefaste. La locul faptei s-a deplasat o echipă operativă care, din primele verificări a constatat următoarele:  într-o zonă închisă din cadrul secţiei psihiatrie, pacientul Ion C., de 38 de ani,  din localitatea Strâmtura,  a devenit agresiv şi personalul de serviciu a trecut la manevrele necesare. În acest timp, un alt pacient,  Sorin V., de 26 de ani, din Sighetu Marmaţiei a devenit şi el violent şi a avut o atitudine agresivă faţă de personalul medical. În timp ce personalul secţiei era ocupat cu primul pacient, Sorin V. s-a îndreptat spre un alt internat la secţie, Ştefan P., de 80 de ani, din Sighetu Marmaţiei pe care l-a agresat, înainte de a putea fi imobilizat. În urma agresiunii, Ştefan P. a decedat iar celălalt pacient cu manifestare violentă, Ion C., a intrat în stop cardio-respirator şi cu toate manevrele de resuscitare a decedat la rândul său. Corpurile neînsufleţite ale celor doi au fost transportate la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.