Philip Gordon, trimisul SUA la Bucureşti, întâlnire cu Traian Băsescu şi Crin Antonescu: Guvernul SUA este preocupat de evoluţiile din România

Philip Gordon, trimisul SUA la Bucureşti, întâlnire cu Traian Băsescu şi Crin Antonescu: Guvernul SUA este preocupat de evoluţiile din România

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american, Hillary Clinton, a avut, luni, o întâlnire cu preşedintele suspendat Traian Băsescu. Ulterior Philip Gordon a fost primit la Cotroceni de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, oficialul american spunându-i acestuia că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România.
La începutul întâlnirii, Antonescu şi Gordon au dat mâna. Dialogul dintre aceştia s-a desfăşurat în limba engleză.
Oficialul american i-a transmis preşedintelui interimar că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România, în condiţiile în care SUA privesc România ca pe un prieten şi partener.
Oficialul american a declarat că urmează să facă o declaraţie de presă în care să îşi exprime punctele de vedere rezultate după întâlnirile cu oficialii români. Gordon nu a precizat unde şi când vor avea loc aceste declaraţii.
La discuţiile de la Cotroceni participă şi miniştrii Corneliu Dobriţoiu şi Titus Corlăţean.
11:00 – Philip Gordon a sosit la sediul de campanie al lui Traian Băsescu, pentru o întâlnire cu preşedintele suspendat, înaintea discuţiilor programate cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Philip Gordon a venit însoţit de către ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
Oficialul american a fost întâmpinat de către Cristian Diaconescu.
Gordon nu a făcut nicio declaraţie la sosire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.