VIDEO | Și în Sighetu Marmației angajații HoReCa au protestat în fața restaurantelor

Situație fără precent în România. Ieri 200 de mii de angajaţi din hoteluri şi restaurante şi-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest față de menţinerea restricţiilor în acest domeniu. Și în Sighetu Marmației angajaţi din industria ospitalităţii au ieşit în fata restaurantelor, în semn de protest.

Administratorii cer de urgenţă deschiderea localurilor, în interior pentru că au pierderi uriaşe iar, zeci de mii de oameni sunt afectaţi.

”Ne-am adunat în semn de protest o oră deoarece ne este frică pentru ce va fi când se va închide sezonul de vară, ne e frică că nu vom mai avea locuri de muncă. Ne dorim din suflet să se deschidă restaurantele pentru că repet, din 20 de oameni câți suntem aici, maxim 2 vom avea locuri de muncă după ce sezonul de vară va fi înschis. Sperăm să fim auziți, sperăm ca cineva să ne vadă, să ne asculte și să fie solidari cu noi, ne dorim locuri de muncă, ne dorim să muncim cinstit, ne dorim să avem clienți mulțumiți și totodată să respectăm normele pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a spus Mărioara Gaborean, director Hotel Sighetu Marmației.

10 mii de localuri au lacătul pe uşă încă din martie, iar 40% dintre salariaţi sunt în şomaj sau vor pleca în alte domenii până la finalul lunii.

”Sperăm să fim auziți, urmează votarea și sperăm ca cei din Guvern să ne audă și pe noi, ăștia mai mici din HORECA. Mă tulbură acest gând zi și noapte că nu știu ce voi face mâine, sunt ani investiți în domeniul HORECA, în dezvoltarea profesională și din păcate a ajuns să fie un loc de muncă foarte nesigur în ziua de astăzi. În această pandemie lucrul care m-a marcat cel mai tare și cel mai mult a fost corespondența fiului meu cu unul din colegii lui de clasă, un mesaj pe telefonul lui prin care îl ruga pe unul din colegii lui să vină să se joace în parc cu el, a fost refuzat de nenumărate ori iar răspunsul lui a fost: ”Dacă ți-e frică că mama mea lucrează într-un domeniu în care sunt mulți clienți și este expusă, să știi că pot să port mască dacă mă joc cu tine în parc” a adăugat Mărioara Gaborean, directorul unui hotel din Sighetu Marmației.

De asemenea, Organizaţia Patronală Hora a transmis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban în legătură cu situaţia din acest domeniu. Astfel îşi exprimă îngrijorarea cu privire la efectele dezastruoase create de răspândirea virusului Covid-19 în industria ospitalităţii, efecte care se resimt în toată industria turismului la nivel mondial.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.