VIDEO | Sfânta Maria Mică, cea mai mare sărbătoare a toamnei

În fiecare an, în 8 septembrie, creştinii sărbătoresc Naşterea Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Maria Mică. Este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc, care a început la 1 septembrie şi totodată cea mai mare sărbătoare a toamnei.

În această zi credincioşii merg la biserică pentru a asculta slujba şi pentru a se închina la icoana Maicii Domnului.

”Prăznuim astăzi cu mare bucurie Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. În 15 august sărbătorim Adormirea Maicii Domnului. Nașterea Maicii Domnului este rodul rugăciunii calde și intense a părinților ei, Ioachim și Ana. Știm că părinții ei, deși erau înaintați în vârstă nu au încetat rugciunea adresată către Dumnezeu pentru că în vechime cei care nu avea copii erau cumva considerați blestemați dar deși aveau o vârstă înaintată rugăciunea lor nu a încetat iar Dumnezeu îi răsplătește prin venirea copilei, cea mai frumoasă dintre flori, cum o numește o sfântă carte pe Maica Domnului”, a explicat preotul Mădălin Bontoș.

În credinta populară, sărbatoarea Naşterii Maicii Domnului reprezintă hotarul astronomic dintre vara şi toamnă, momentul în care se dă startul lucrurilor agricole de toamnă şi momentul în care noul anotimp începe să îşi intre în drepturi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.