VIDEO – Severica Covaciu, senator PMP: ”PSD refuza sprijin financiar pentru micii fermieri. Vom cumpăra mai multe produse de import”

Coaliţia PSD – ALDE şi-a bătut joc de bugetul pe anul 2019, împărţind banii în mod discreţionar, trecând peste propriul program de guvernare aferent perioadei 2017 – 2020. Amendamentele depuse de opoziţie nu au fost luate în calcul, parlamentarii celor două partide conturând Legea Bugetului de Stat pentru anul curent fără a ţine cont de necesităţile românilor.

Spre exemplu, aceştia nu au fost de acord cu sprijinirea sectorului agricol si a micilor fermieri, deşi e foarte clar că promovarea agriculturii trebuie sa reprezinte o prioritate de dezvoltare a economiei ţarii. Prin amendamentul depus de mine la bugetul Ministerului Agriculturii, votat de reprezentanţii UDMR, am propus alocarea sumei de 250 milioane lei, destinate producătorilor agricoli – fermele mici – în vederea subvenționării achiziției de mașini și echipamente agricole de mici dimensiuni. E greu de înțeles faptul că actualii parlamentari, în special cei ai PSD, au respins acest amendament, din moment ce în programul de guvernare despre care afirmă că îl urmează, agricultura ocupă un loc privilegiat. În realitate, nu este așa, celor de la PSD nu le pasă deloc de sprijinirea micilor fermieri

De altfel, nici educația timpurie nu este de interes pentru guvernarea actuală, amendamentele mele (în total 122), privind construirea unei creșe în cele aproximativ 60 de comune din Maramureș unde este nevoie de o astfel de unitate fiind respinse. La fel putem spune și despre sănătate. PSD e preocupat de condițiile din închisori, de eliberarea pușcăriașilor și grațierea infractorilor. Sănătatea celor mulți poate să aștepte. Așa că nu a mirat pe nimeni să vedem că Partidul Social Democrat (care și-a pierdut de mult latura „socială”) a considerat neimportantă achiziționarea unei ambulanțe pentru fiecare comună din județul Maramureș ce nu dispune de o mașină de acest tip.

Este evident că voi vota împotriva unui astfel de buget făcut după interesele unora și altora, prea puțin ancorat în realitățile cotidiene, un buget ce nu are în vedere nevoile esențiale ale celor mai mulți dintre români.

Senator PMP Maramureş, Severica Covaciu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.