VIDEO – S-au dat amenzi la greu pe șoselele Maramureșului

233 de amenzi au dat polițiștii rutieri maramureșeni în weekend. În plus, au reținut 25 de permise de conducere.

Atât sâmbătă cât şi duminică, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu aparatura radar pe DN 1C Baia Mare – Şomcuta Mare, DN 18 Moisei – Sighetu Marmaţiei şi DJ 182B Remetea Chioarului – Săcălăşeni. Din cele 115 sancţiuni contravenţionale aplicate, 99 au fost în cazul şoferilor care au condus cu viteză peste limita legală. 11 şoferi au rămas fără permise de conducere iar valoarea amenzilor a fost de aproximativ 71.000 de lei.

Alte 105 contravenţii au fost constatate de poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, care au acţionat în cele două zile pentru depistarea şoferilor care nu-ăi pun centura de siguranţă şi a celor care utilizează telefonul mobil în timp ce conduc, fără  dispozitiv hands-free. Amenzile au fost de aproximativ 41.000 de lei, iar în cazul a 11 şoferi s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere.

Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, au fost organizate şi în Sighetu Marmaţiei. Pentru abaterile constatate, poliţiştii sigheteni au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.800 de lei, şi au reţinut trei permise de conducere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.