Sesiune de instruire pentru beneficiarii proiectelor derulate în cadrul POC ”România – Ucraina 2014 – 2020”

Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ Maramureș a fost gazda unei sesiuni de instruire dedicată beneficiarilor care implementează proiecte în cadrul Programului Operațional Comun ”România – Ucraina 2014 – 2020”. Evenimentul a fost organizat de către Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș, fiind destinat autorităților locale, respectiv instituțiilor publice sau private din județele Maramureș și Satu Mare care au primit finanțare pentru proiecte de tip Soft.

Pentru acest Program de finanțare, BRCT Suceava are calitatea de Secretariat Tehnic al Programului, iar Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației funcționează ca Autoritate de Management. Au fost prezenți și experți din cadrul ministerului de resort care oferă informații și sprijin beneficiarilor în tot ceea ce înseamnă ciclul de proiect: de la faza de achiziții publice, eligibilitatea cheltuielilor, vizibilitatea finanțării europene și până la raportare.

În deschiderea evenimentului a luat cuvântul și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea, care a subliniat importanța facilitării și ușurării activităților legate de implementarea fondurilor europene, un aspect care este în mod constant promovat și de către instituția județeană.

”Aceste fonduri externe, fie ele transfrontaliere, fie finanțate prin programe operaționale regionale, vin să acopere un deficit de finanțare resimțit de autoritățile publice locale și trebuie accesate cât mai repede. Cei care au semnat contracte de finanțare trebuie să fie atenți, datorită faptului că de cele mai multe ori există întârziere atât în contractarea finanțării cât și în procedurile de achiziții publice și ulterior dificultăți în relațiile contractuale cu executanții de lucrări și prestatorii de servicii”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Obiectivul general al Programul Operațional Comun România-Ucraina este de a spori dezvoltarea economică și de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din zona vizată de program prin investiții comune în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură și sănătate, asigurând în același timp siguranța și securitatea cetățenilor din cele două țări .

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.