ȘEDINȚĂ CL BAIA MARE: Marinel Rob redevine primar interimar

ȘEDINȚĂ CL BAIA MARE: Marinel Rob redevine primar interimar

Marinel Rob rămâne primarul interimar de sacrificiu al municipiului Baia Mare. Aceasta a fost reales azi de consilierii băimăreni să exercite atribuțiile de primar. Dar apele nu s-au limpezit în ceea ce privește executivul primăriei. La scurt timp de la votul din Consiliul Local, Cătălin Cherecheș, primarul ales care nu își poate exercita atribuțiile fiind sub control judiciar, a declarat că nu are încredere în Marinel Rob, situația ridicând astfel noi semne de întrebare. 

Pe ordinea de zi de azi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare a fost prevăzut un proiect de hotărâre privind desemnarea unui viceprimar al municipiului Baia Mare pentru a exercita atribuțiile ce îi sunt conferite prin lege primarului, pe durata interzicerii dreptului de exercitare a funcției de primar al municipiului Baia Mare de către Cătălin Cherecheș în cadrul măsurii preventive de control judiciar. Secretarul primăriei a anunțat că pentru această funcție pot candida doar cei doi viceprimari, Noemi Vida și Marinel Rob, asta după ce și Țâgârlaș și-a anunțat intenția de a candida pentru primar interimar. 

”Doamna secretar a confirmat faptul că doar un viceprimar poate să candideze pentru această poziție. Conform dispozițiilor art. 72 din Legea 215, orice viceprimar poate să candideze. Eu sunt consilier local cu atribuții de viceprimar, am toate drepturile și obligațiile conferite de statut pe acest domeniu. Vreau să candidez împotriva domnului Rob. Grupul liberal mă susține, că susține și organizația locală și județeană și națională”, a declarat consilierul local Cristian Niculescu Țâgârlaș. 

”Potrivit articolului 72, unul dintre cei doi viceprimari pot să candideze pentru a fi desemnați să exercite atribuțiile de viceprimari. În situația în acre unul dintre cei doi viceprimari li se desemnează să exercite atribuțiile de primar, atunci un consilier poate exercita atribuțiile de viceprimar”, a răspuns secretarul Primăriei Baia Mare, Lia Mureșan. 

În cadrul ședinței, Forumul Democrat German a anunțat că îl susține pe Marinel Rob  pentru funcția de viceprimar cu atribuții de primar. Dată fiind situația, grupul PNL a refuzat să participe la vot. Astfel că Marinel Rob a fost reales primar interimar cu 16 voturi în vreme ce Noemi Vida a obținut doar două voturi. De menționat este faptul că cei din Coaliția pentru Baia Mare s-au declarat săptămânile trecute nemulțumiți de prestația lui Rob în administrația locală. Chiar și așa, votul dat azi a arătat că s-au sacrificat din nou în privința lui. 

”Am votat pentru cel care merită. Ambii colegi au îndeplinit toate condițiile, unul dintre ei a fost ales. După discuțiile purtate și tot ce s-a întâmplat, îl consider capabil. A promis să își facă datoria”, a spus consilierul local Dorel Mureșan. 

”Sper că am intrat într-o normalitate la Primăria Baia  Mare și sper ca să muncim în folosul comunității. Să lăsăm jocurile politice la o parte și să ne facem datoria față de cetățeni și față de cei care ne-au trimis aici. Expunerea colegilor le aparține. A fost o iarnă deosebit de grea și de regulă când trecem prin momente dificile există moda la români să caute țap ispășitor. Îmi asum ce este de asumat, dar responsabilitatea, la o adică, se poate acorda principalilor vinovați. Câtă vreme se vrea, voi fi la datorie. În momentul în care cineva dejoacă acest climat de muncă, voi lua atitudine”, a declarat Marinel Rob. 

Situația pare să fie departe de a se liniști. Noi semnale vin din partea lui Cătălin Cherecheș, care își exprimă public neîncrederea față de Marinel Rob. 

”Vreau să vă spun că am o totală neîncredere în modul în care se rezolvă problemele în primărie, am o mare neîncredere în domnul Marinel Rob , am o mare neîncredere în modul în care înțelege domnia sa să rezolve problemele orașului, am o mare neîncredere în ceea ce se va întâmpla în continuare pentru că nu văd nimic bun la orizont din ceea ce ne prezintă public domnia sa. Dânsul cred că nu înțelege ce înseamnă administrarea unui oraș și din păcate, nu există nici forța politică și coeziunea politică pentru a rezolva în Consiliul Local problema gestionării municipiului și mai mult decât atât, a aduce echilibru în administrație”, a spus Cherecheș. 

Rămâne de văzut cât va mai rezista Marinel Rob în funcția de primar interimar, Cherecheș sperând să revină cât mai repede pe scaunul de edil al municipiului Baia Mare. Mâine, Cherecheș va depune o nouă cerere pentru a-i fi înlăturat controlul judiciar. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.